Wat zijn de beste CrowdTangle-alternatieven?

Wat zijn de beste CrowdTangle-alternatieven?

BuzzSumo Information Analyzer + web-sites voor het controleren van feiten

Wanneer journalisten CrowdTangle gebruiken, hebben ze meestal al het vermoeden dat een nieuwsbericht verkeerd is geïnformeerd.

Dus, vaker wel dan niet beginnen ze hun onderzoek satisfied een vraag in gedachten, en zoeken ze in CrowdTangle om pagina’s op sociale media en groepsdiscussies rond die vraag te ontdekken.

Welnu, een soortgelijk proces kan in BuzzSumo worden ondernomen om populaire, zij het slecht geïnformeerde webinhoud te ontdekken.

En deze workflow blijkt nog krachtiger in combinatie fulfilled informatie van web-sites voor het controleren van feiten.

In werkelijkheid, BuzzFeed, De onafhankelijke, Yahooen The New York Instances hebben allemaal BuzzSumo gebruikt in combinatie fulfilled andere bronnen voor feitencontrole, om nepnieuws te identificeren en erover te rapporteren.

Laten we het proces doornemen. Neem de zoekopdracht “Paardenpasta” – dit onderwerp kreeg in 2021 tijdens de pandemie meer aandacht, toen publieke figuur Joe Rogan publiekelijk verklaarde dat hij de stof (ook bekend als ivermectine) innam, fulfilled dien verstande dat het Covid-19 zou kunnen genezen.

Het nieuws deed de ronde op sociale media en werd een klassiek voorbeeld van verkeerde informatie. Hier is een voorbeeld van hoe ik het ging onderzoeken.

Onderzoek de meest boeiende koppen rond vermoedelijke verkeerde informatie

Ik ging naar BuzzSumo’s Material Analyzer en zocht naar “Horse Paste”

Leave a Reply