Wat te luisteren terwijl we weg zijn

AZEEM AZHAR: Hallo, ik ben Azeem Azhar, oprichter van Exponential Look at en gastheer van de Exponentiële weergave podcasten. De afgelopen zes jaar brachten mijn team en ik elke week gesprekken about onze veranderende wereld. Je volgde terwijl ik me verdiepte in de nuances van nieuwe technologieplatforms, de complexe feedbacklussen doorway technologie, de economie en de politiek doorbrak en het bewustzijn verhoogde van de grote kloof tussen zich exponentieel ontwikkelende technologieën en de lineaire instellingen die ons omringen. Nu, 161 afleveringen in, en satisfied het oog op de zomer, hebben we besloten een pauze te nemen om uit te rusten, op te laden en wat tijd te nemen om na te denken above hoe de wereld is veranderd. Wat we hebben geleerd van 161 geweldige gesprekken en door de honderden nummers van mijn nieuwsbrief. En natuurlijk door de publicatie van mijn boek. We zijn snel genoeg terug. Dus, enable op deze ruimte. Om op de hoogte te blijven van mijn denken en schrijven, kunt u zich abonneren op mijn nieuwsbrief, Exponential Watch, op www.exponentialview.co.

Nu, tenzij je vanaf het allereerste get started van de podcast in 2016 bij ons bent, kan ik me voorstellen dat er een groot aantal fascinerende gesprekken zijn die je nog niet hebt gehoord. En hier is een uitdaging: terwijl we weg zijn, wil ik je uitnodigen om doorway onze oude afleveringen te bladeren en de juweeltjes te vinden die mogelijk verloren zijn gegaan in de altijd groeiende podcast-feed. Je mag me altijd een berichtje sturen op Twitter, @Azeem, wanneer je een bepaalde goudklomp vindt die je leuk vindt. Dat is @Azeem, AZEEM, of als je in het VK bent, @AZEEM, maar ik support je op weg. Hier zijn enkele van de afleveringen waar ik vaak naar terug ga.

In oktober 2020 ging ik zitten satisfied een opmerkelijke leider die bouwde aan de toekomst van kunstmatige intelligentie. Demis Hassabis was mede-oprichter van DeepMind in 2010, satisfied de missie om games te gebruiken als een system om de mogelijkheden van AI-algoritmen, eerste-principe leren en synthetische intelligentie te testen. In dit uitgebreide gesprek bespreken Demis en ik hoe zijn commence als een fervent gamer hem naar AI bracht, hoe het nieuwe tijdperk van wetenschappelijke ontdekkingen voor onze ogen opkomt en wat er nodig is om innovatie te beheren op de schaal die DeepMind opereert op vandaag. Toen Rusland in februari 2022 begon achieved de bezetting van Oekraïne, keerde ik terug naar mijn gesprek met generaal Sir Richard Barrons, wiens rijke leiderschapservaring in het leger hem in staat stelde te zien wat de meesten van ons te wachten stonden. In ons vooruitziende gesprek van twee jaar eerder bespraken generaal Barrons en ik het snijvlak van oorlogvoering en het groeiende digitale speelveld – en wat er nodig zou zijn om een ​​langdurige vrede te bewerkstelligen en hoe we veerkracht kunnen inbouwen in burgerschap. Vaste lezers en luisteraars zullen weten dat ik de effecten van klimaatverandering al een aantal jaren bestudeer en in de podcast probeer ik de innovatie en wetenschap dichter bij de inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan dichterbij te brengen. Maar voor iedereen die de economie van decarbonisatie wil begrijpen, luister naar mijn gesprek satisfied Michele DellaVigna. Michele leidt een onderzoeksprogramma naar carbonomics bij Goldman Sachs, de bank.

We graven diep in hoe de kapitaalmarkten, de consument en de wereldpolitiek het momentum achter decarbonisatie vormgeven. Hoe een ordelijke overgang naar een netto nul-economie eruit zou kunnen zien, evenals de opkomende innovatie die technologieën voor koolstofverwijdering mogelijk maakt. Het derde gesprek dat ik aanbeveel is met een van mijn intellectuele helden, de econoom Carlota Perez. Daarin bespraken Carlota en ik de levenscyclus van technologische revoluties en hoe ze uiteindelijk elk part van ons leven veranderen. Carlota’s werk heeft een uitzonderlijke invloed op mij gehad Ik bewaar een exemplaar van haar boek, Technologische revoluties en financieel kapitaal, op mijn boekenplank bij mijn bureau. En dit gesprek is een van mijn favorieten. En tot slot, voor iets anders, was de wetenschap van veroudering een van mijn diepe interesses. In een kort essay genaamd De fabel van de draak Tyrant, gepubliceerd in 2005, beeldde Nick Bostrom de ellende af van een draak, die veroudering en dood symboliseert, die een eerbetoon eist van duizenden mensenlevens per dag.

Die draak, groter dan het leven, leek zo lang onmogelijk te veroveren, en mensen deden hun very best en ontwikkelden een wapen om die draak voor eens en voor altijd te doden. Nu leek veroudering voor altijd onmogelijk te overwinnen, maar de zich ontwikkelende wetenschap beweegt zich in een nieuwe richting. En ik sprak in excess of de nieuwe wetenschap van veroudering satisfied Harvard-professor David Sinclair. Nu kun je al deze gesprekken vinden op de Exponentiële weergave podcasten. Vind het in je normale podcast-feed, of ga naar hbr.org/podcasts/exponential-watch. Dat is hbr.org/podcasts/exponential-look at.

Natuurlijk hebben veel van deze gesprekken me geholpen bij het ontwikkelen van de belangrijkste stelling voor mijn boek. Het heet de Exponentiële leeftijd in de VS en Canada, en exponentieel in het Verenigd Koninkrijk. Pak een exemplaar om te zien hoe ik wat ik heb geleerd, in deze gesprekken, heb vertaald in mijn proefschrift over de overgang naar het exponentiële tijdperk. Nogmaals bedankt voor het luisteren en blijf in contact. Abonneer u free of charge op mijn nieuwsbrief, exponentialview@www.exponentialview.co. Of meld je aan als quality lid, waar je kunt deelnemen aan onze unieke wereldwijde gemeenschap van mensen zoals jij, die bouwen, werken en investeren in exponentiële transitie. Een fijne zomer gewenst van ons allemaal hier bij Exponential Look at, en tot ziens.