Tesla Inc TSLA beer Michael Burry zei dinsdag dat hij een verdeelde arbeidsmarkt verwacht in een tijd waarin bedrijven worstelen met inflatie en personeelstekorten.

Wat er is gebeurd: De beroemde investeerder en hedgefondsmanager “Major Short” deelde zijn mening op Twitter in reactie op een rapport about Tesla’s laatste ontslagronde.

“Ik zie een gespleten arbeidsmarkt zich ontwikkelen omdat er een tekort aan ongeschoolden en halfgeschoolden is”, schreef Burry in de put up, eraan toevoegend dat “overtollige” bedienden de loondruk zouden vergroten.

Waarom het uitmaakt: Tesla heeft 200 loontrekkende en contractarbeiders ontslagen van zijn Autopilot-workforce in Californië.

De verhuizing komt dagen erna Elon Musk zeiden twee van Tesla’s onlangs geopende fabrieken – Giga Berlijn en Giga Texas– zijn “gigantische geldovens” en “miljarden bucks verliezen ..en nauwelijks enige output.”

Musk verraste deze maand werknemers toen hij bevestigde dat de fabrikant van elektrische auto’s zijn loontrekkende personeelsbestand de komende drie maanden fulfilled 10% zal verminderen.

Hij experienced gezegd dat het totale onmiddellijke personeelsbestand van Tesla op korte termijn fulfilled 3% tot 3,5% zal dalen, maar more than ongeveer een jaar zal stijgen.

Zie ook: Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam: rapport

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Pro.

Foto by using Pitchayaarch Fotografie op Shutterstock