Rusland voert gevechten op met wijdverbreide bombardementen

De Russische minister van Defensie gaf militaire eenheden in Oekraïne de opdracht om de gevechtsactiviteiten ‘verder te intensiveren’ op een second dat de komst van geavanceerde westerse wapens de tegenaanvalcapaciteiten van Kiev vergroot. Russische luchtaanvallen gingen door in noordelijke, zuidelijke en centrale gebieden, vaak ver van de frontlinies en gericht op burgerdoelen. Er werden meerdere dodelijke slachtoffers gemeld.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het de verkoop van in totaal $ 1,45 miljard aan wapens ondersteunt aan de NAVO-bondgenoten Estland en Noorwegen. De Oekraïense minister van Defensie zei eerder dat het eerste M270 Various Launch Rocket Technique in het land arriveerde en het vermogen van het land om langeafstandsdoelen te raken zou versterken.

Rusland is van program verzoeken van buitenlandse banken om hun eenheden in het land te verkopen af ​​te wijzen, terwijl gesanctioneerde Russische banken hun bedrijf niet in het buitenland kunnen verkopen. En president Vladimir Poetin zette zijn hoogste functionaris in de defensie-industrie af terwijl Rusland zich opmaakt voor een lange oorlog.

(Zie RSAN op de Bloomberg Terminal voor het Russian Sanctions Dashboard.)

Bijna vijf maanden na de oorlog hebben de troepen van Moskou de afgelopen week herhaaldelijk burgerdoelen geraakt. Oleksandr Motuzyanyk, een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van defensie, zei dat 70% van de Russische aanvallen woonwijken trof. Een landbouwbedrijf in de regio Cherkasy is zaterdag geraakt doorway raketten die vanuit de Kaspische Zee zijn afgevuurd, zei gouverneur Ihor Taburets op Telegram. Raketten hebben vrijdagavond de industriestad Dnipro getroffen, zei regionale gouverneur Valentyn Reznichenko. Minstens drie mensen werden gedood en 16 raakten gewond nadat raketten een industrieel bedrijf hadden geraakt, zei hij. Rusland vuurde ook op de havenstad Odessa, in Nikopol, ten zuiden van Dnipro, en op Chuhiuv, in de buurt van Charkov, in het noorden van Oekraïne, waarbij drie doden vielen. De verdediging van Kiev is succesvol geweest in het afslaan van Russische aanvallen in de oostelijke regio van Loehansk, die “een belangrijke rol hebben gespeeld bij het verminderen van het Russische momentum” op de grond, zei het Britse ministerie van Defensie.

Zelenskiy geloften om grondgebied te heroveren (22:33 uur)

President Volodymyr Zelenskiy zei dat Oekraïne de bezette gebieden van het land geleidelijk zal bevrijden, meldde het nieuwsportaal Ukrinform.

“Het is duidelijk dat Russische raketten en artillerie er niet in zullen slagen onze eenheid te verbreken en ons van ons pad te brengen”, zei Zelenskiy in een toespraak op de verjaardag van de soevereiniteitsverklaring van Oekraïne doorway de toenmalige Sovjet-Unie in 1990, volgens Ukrinform. .

EU’s Borrell dringt aan op geduld bij sancties (16:20 uur)

EU-buitenlandchef Josep Borrell zei dat het “lang kan duren” voordat sancties tegen Rusland influence hebben

“Zelfs als sancties het Russische traject op korte termijn niet veranderen, betekent dat niet dat ze nutteloos zijn, want ze beïnvloeden de enorme hoeveelheid middelen die het heeft om zijn oorlog te voeren”, zei Borrell in een blogpost over de zes pakketten EU-sancties tegen Moskou.

De Russische Shoigu beveelt de gevechtsactiviteit op te voeren (10:42 uur)

Minister van Defensie Sergei Shoigu beval Russische militaire eenheden om hun actie in heel Oekraïne te intensiveren, meldde Interfax, een teken dat Moskou van prepare is zijn campagne op te voeren.

Shoigu zei tegen Russische legergeneraals in Oekraïne “om de activiteit in alle operationele gebieden verder op te voeren”. De grondgedachte was om Kiev te stoppen achieved het lanceren van “raket- en artillerieaanvallen op civiele infrastructuur en bewoners van nederzettingen in Donbas”, aldus Interfax.

Het ministerie heeft een movie vrijgegeven van Shoigu, in vermoeienis, terwijl hij pas zijn tweede bezoek aan het conflictgebied brengt. Het was niet duidelijk wanneer en waar het bezoek plaatsvond.

Russische activa nauwelijks aangeraakt in de hele EU (10 uur)

Duitsland, Frankrijk, Ierland en drie andere landen van de Europese Unie zijn goed voor bijna alle 13,9 miljard euro aan Russische tegoeden die zijn bevroren in de EU van 27 landen sinds de invasie van Oekraïne, aldus de justitiechef van het blok.

Lees meer: ​​Russische activa nauwelijks aangeraakt in de hele EU met in beslag genomen $ 14 miljard

Rusland heeft de drone-mogelijkheden van Iran bekeken, zegt de VS (8:14 uur)

Satellietbeelden tonen een Russische delegatie die Iran bezoekt om drones fulfilled wapens te bekijken die kunnen worden gekocht voor gebruik in de oorlog in Oekraïne, zei een hoge Amerikaanse functionaris zaterdag.

De onthulling doorway de VS is bedoeld om de bewering van de nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan te versterken – gedaan zonder aspects van de onderliggende inlichtingen – dat Rusland honderden onbemande luchtvaartuigen wilde kopen om zijn campagne in Oekraïne te helpen.

Rusland slaat raketsystemen op in kerncentrale, zegt AFP (8 uur)

Kremlin-troepen slaan wapens op en lanceren aanvallen vanuit de kerncentrale van Zaporizja in het zuidoosten van Oekraïne, meldde Agence France-Presse, daarbij verwijzend naar een functionaris van de nucleaire dienst van Kiev.

“De bezetters brengen daar hun machines, inclusief raketsystemen”, zei Petro Kotin, president van het Oekraïense nucleaire agentschap Energoatom, vrijdag in een televisietoespraak, meldde AFP.

Russische troepen namen de controle about de fabriek, de grootste van Europa, in de eerste weken van de oorlog. Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie heeft het sinds 24 februari niet meer kunnen inspecteren.

Zelenskiy zegt dat Vinnytsia ‘schuldig’ moet worden geïdentificeerd (7:55 uur)

De identificatie van “al degenen die schuldig zijn aan de aanval” op Vinnytsia op donderdag is begonnen, zei Zelenskiy vrijdag in zijn nachtelijke toespraak tot de natie.

“Zowel op nationaal als internationaal niveau zullen we er alles aan doen om absoluut alle Russische moordenaars verantwoordelijk te maken voor wat ze hebben gedaan”, zei hij.

Bij de raketaanval van Rusland op de stad Centraal-Oekraïne vielen 23 doden, vier nog steeds in kritieke toestand en vier vermisten.

Rusland escaleert burgeraanvallen, zegt Guardian (7:30 am)

Moskou heeft de afgelopen weken opzettelijk luchtaanvallen op burgerdoelen laten escaleren, vertelde een Oekraïense functionaris aan The Guardian.

“We hebben een systeem om alle luchtaanvallen en andere aanvallen in ons land te volgen en te volgen en wat we onlangs hebben opgemerkt, is een neiging om steeds meer burgerdoelen te vernietigen”, vertelde Oleksiy Danilov, secretaris van de nationale veiligheidsraad van Oekraïne, aan de Britse krant.

Russische raketten troffen Vinnytsia in centraal Oekraïne op 14 juli, honderden mijlen van de Donbas-frontlinie, waarbij 23 mensen omkwamen. Rusland zei dat de aanval gericht was op ‘buitenlandse wapenleveranciers’.

Japan zal ernaar streven om het belang in de Russische Sakhalin-2 te behouden, zegt Nikkei (2:00 uur)

Japan zal proberen zijn belang in het aardgasproject Sakhalin-2 in het verre oosten van Rusland te behouden, zei de krant Nikkei, nadat Poetin iets meer dan twee weken geleden een decreet experienced ondertekend waarbij de rechten werden overgedragen aan een nieuw Russisch bedrijf.

Het decreet gaf belanghebbenden een maand de tijd om te zeggen of ze een participatie in het nieuwe bedrijf zouden nemen. De Japanse regering heeft handelsbedrijven achieved belangen in de bestaande exploitant voorgesteld dat ze na de overdracht aandeelhouder blijven, zo meldt de krant, zonder te zeggen waar ze de informatie vandaan heeft.

Tarwe valt naar vooroorlogs laag (22:45 uur)

De tarwefutures in Chicago breidden de verliezen uit tot het laagste niveau sinds Rusland in februari Oekraïne binnenviel, waarmee de slechtste 7 days in tien jaar werd afgesloten achieved stijgende transporten van landbouwproducten op de Krim, wat onderstreept hoe graan ondanks de oorlog nog steeds de wereldmarkten binnenkomt.

Futures zakten maar liefst 3,7%, waardoor alle winsten uit 2022 kortstondig werden weggevaagd, voordat ze de verliezen inkorten en 1,8% lager neerkwamen op $ 7,81 per bushel.

Oekraïne beschuldigt VS, Europese banken over Rusland Links: FT (10:30 pm)

Oekraïne vertelde banken in de VS en Europa om de banden te verbreken fulfilled groepen die Russische olie verhandelen, meldde de Fiscal Moments, daarbij verwijzend naar brieven die het experienced gezien.

Oleg Ustenko, een economisch adviseur van de Oekraïense president, schreef aan topbankfunctionarissen, waaronder Jamie Dimon van JPMorgan en Noel Quinn van HSBC, met het verzoek te stoppen achieved het financieren van bedrijven die Russische olie verhandelen en aandelen te verkopen in doorway de staat gesteunde bedrijven Gazprom en Rosneft. Er werden ook brieven gestuurd naar Citigroup en Crédit Agricole.

De banken werden beschuldigd van het ‘verlengen’ van de oorlog door krediet te geven aan bedrijven die Russische olie verschepen. Ze kregen ook te horen dat ze zouden worden uitgesloten van deelname aan de naoorlogse wederopbouw in Oekraïne, aldus het rapport.

VS steunt wapenverkoop aan Estland, Noorwegen (21:27 uur)

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het de verkoop steunt van $ 950 miljoen aan Goal-120-raketten aan Noorwegen en $ 500 miljoen voor HIMARS Rocket Programs aan Estland, beide belangrijke NAVO-bondgenoten aan de grens met Rusland.

De verkoop zal de nationale veiligheid van de VS verbeteren, zei het departement in een verklaring. De hoofdaannemers van de voorgestelde verkoop zijn Lockheed Martin Corp. en Raytheon Missile Devices Co.

Various Launch Rocket Technique arriveert in Oekraïne (18:41 uur)

De Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov zei op Twitter dat het land de eerste M270 MLRS heeft ontvangen die bedoeld is om doelen verder van de frontlinies te raken.