Reuters lanceert feitencontrole in het Spaans op WhatsApp

Reuters lanceerde woensdag twee nieuwe Spaanstalige feitencontrolekanalen in samenwerking satisfied WhatsApp, waardoor WhatsApp-gebruikers in Mexico en Spaanssprekende gebruikers in de VS inhoud kunnen verifiëren bij Reuters.

De nieuwe Reuters Fact Look at México en Reuters Reality Check Spaanse Amerikaanse kanalen verbinden WhatsApp-gebruikers fulfilled nauwkeurige informatie van Reuters more than mogelijke verkeerde informatie die ze willen valideren.

WhatsApp-gebruikers in de VS (+1 646-577-2924) en Mexico (+52 56 2001 8078) kunnen informatie die ze willen verifiëren naar Reuters Fact Verify sturen en ontvangen relevante Reuters-inhoud om hen te helpen de juistheid van de informatie te beoordelen .

De Reuters Truth Look at-kanalen zullen factcheck-artikelen aan de oppervlakte brengen die desinformatie about politiek, gezondheid en het laatste nieuws aanpakken. De kanalen van Reuters zijn 24/7 beschikbaar via een geautomatiseerde chatbot.

“Aangezien desinformatie wereldwijd blijft toenemen, blijft het Reuters Simple fact Check-crew waakzaam in zijn werk om de inhoud te verifiëren en valse informatie die wordt gedeeld te identificeren. We zijn zeer toegewijd aan het verminderen van mogelijk onnauwkeurige en schadelijke verkeerde informatie, en het is een geweldige tijd om samen te werken satisfied WhatsApp om de kracht van berichtentools te benutten om Spaanstalige WhatsApp-gebruikers te verbinden satisfied geloofwaardige informatie die is geverifieerd door Reuters”, aldus Reuters. Stephanie BurnettReuters digitale verificatie-editor, in een verklaring.

Reuters lanceerde voor het eerst zijn initiatief voor het controleren van feiten in 2020 en werkt nu samen satisfied verschillende grote technologieplatforms aan initiatieven om verkeerde informatie te bestrijden, waaronder het controleren van sociale-media-inhoud in landen op vier continenten en in vijf talen.

Leave a Reply