Sexual Harassment Training

New York – zowel de staat als de stad – heeft veel beperkingen. Het is een moeilijke staat om een ​​bedrijf te runnen, en een nog moeilijkere stad. Een van hun uitdagende vereisten is hun richtlijnen voor teaching in seksuele intimidatie voor werknemers. Er zijn zes vereisten voor trainingen op staatsniveau, en een geheel: negen voor de stad. Laten we ze allemaal doornemen.

Staatsrichtlijnen

De eerste vereiste in de staat New York is dat de training interactief moet zijn. Immers, als je je medewerkers gewoon vertelt om een ​​lange online video te bekijken, is de kans groot dat ze gewoon uit de toon vallen en geen aandacht schenken. Afgezien van het hebben van een extreem dwaze en onzinnige mascotte, is de beste manier om mensen te laten opletten, hen vragen te stellen above wat ze hebben geleerd.

Ten tweede moet de uitleg van seksuele intimidatie in het trainingsmateriaal overeenkomen satisfied de definitie die wordt gegeven doorway de Afdeling Mensenrechten van het Ministerie van Arbeid. De training moet ook voorbeelden bevatten, wat de derde vereiste is.

De vierde regel is dat een trainingsprogramma de opties moet vermelden die beschikbaar zijn voor slachtoffers van seksuele intimidatie – de voorzieningen voor wat ze volgens de damp kunnen doen. De vijfde is vergelijkbaar er moet in staan ​​wat medewerkers specifiek kunnen doen en waar ze fulfilled hun klachten terecht kunnen.

10 slotte moet het opleidingsmateriaal ook richtlijnen voor begeleiders bevatten. Het moet vertellen hoe te reageren wanneer supervisors degenen zijn die de intimidatie veroorzaken, evenals de verantwoordelijkheden die zij hebben om een ​​veilige werkomgeving te creëren.

Er zijn andere richtlijnen die niet verplicht zijn, maar wel sterk worden aanbevolen. Het moet webgebaseerd zijn, geschikt zijn voor vragen van medewerkers en medewerkers verplichten om opinions te geven more than het programma, zodat het continu kan worden verbeterd.

Stadsrichtlijnen

de web page van New York, www.nyc.gov, biedt veel meer informatie around de moist en hoe u naleving kunt garanderen, maar hier zijn de eenvoudige richtlijnen. New York Metropolis heeft negen vereisten voor seksuele intimidatietraining, en slechts enkele daarvan overlappen met de richtlijnen van de staat. Daar zijn ze:

Ten eerste moet het uitleggen wat seksuele intimidatie wordt gedefinieerd als specifiek in de damp van New York Metropolis. Ik neem aan dat dit niet echt verschilt van wat het wordt gedefinieerd als volgens de damp van de hele Verenigde Staten, maar New York gaat naar New York, gewoon om iedereen te ergeren.

Ten tweede moet het materiaal vermelden dat intimidatie een vorm van onwettige discriminatie is, niet alleen volgens de wet van New York City, maar ook onder staat en federale damp. Dit is om ervoor te zorgen dat werknemers weten dat, als ze iemand seksueel lastigvallen, ze drie keer genaaid worden verschillend manieren, niet slechts één.

Vervolgens moet het programma seksuele intimidatie duidelijk definiëren en voorbeelden geven. Deze eisen worden ook gegeven onder de staatswet.

De vierde regel vereist dat het programma praat about ingrijpen als je een toeschouwer bent van intimidatie. Het moet uitleg geven en middelen verschaffen.

Ten vijfde moet de coaching ook de interne klachtenprocessen van het bedrijf uitleggen. Als medewerkers worden lastiggevallen, moeten ze weten welke kanalen ze moeten doorlopen om het incident op te lossen.

Ze moeten ook kennis hebben van externe klachtenprocedures, by way of kanalen zoals de Equal Employment Possibility Fee en de New York Town Fee on Human Rights Law.

De zevende regel zegt dat het materiaal ook moet uitleggen waarom het verkeerd is om wraak te nemen op intimidatie in natura. Dit gedeelte moet ook voorbeelden geven van welk gedrag als ongepaste vergelding wordt beschouwd.

Regel acht gaat in excess of leidinggevenden: hun verantwoordelijkheden om werknemers veiligheid te bieden en wat ze moeten doen om klachten aan te pakken. Dit is ook verplicht op het niveau van de staat.

De negende vereiste is dat er aan het einde een formulier moet zijn waarin wordt bevestigd dat de werknemer de instruction heeft voltooid. Bedrijven moeten de erkenningsformulieren van hun werknemers minimaal drie jaar bewaren.

Te ondernemen acties voor naleving

Er zijn veel bedrijven die conforme bieden NY intimidatie coaching voor zowel stads- als staatsrichtlijnen. Daar moet je precies kunnen vinden wat je nodig hebt.

Er zijn veel richtlijnen about hoe groot uw bedrijf moet zijn voordat het de training moet aanbieden. Je moet vijftien werknemers hebben, inclusief stagiaires, parttimers en onafhankelijke contractanten, en zelfs als ze niet allemaal op dezelfde locatie in New York Metropolis zijn, als je bedrijf in New York Town is, heeft het nog steeds een NYC-conforme instruction nodig. Werknemers die minder dan 90 dagen of minder dan 80 uur per jaar werken, hoeven de opleiding niet af te ronden, maar tellen wel mee voor het totaal van vijftien werknemers. En laten we eerlijk zijn, hoeveel kleine bedrijven hebben mensen in dienst voor minder dan 80 uur per jaar? Er zijn veel ingewikkelde richtlijnen, maar als je het niet zeker weet, wees dan voorzichtig en bied de teaching aan.