PhonePe investing $200 mn on data centres

PhonePe investeert $ 200 miljoen in datacenters

Walmart-betaalserviceprovider PhonePe zei donderdag dat het 200 miljoen greenback (ongeveer Rs 1.661 crore) investeert in het bouwen van datacenters in het land, zei een topfunctionaris donderdag.

De investeringen worden gedreven door de regelgevende aandrang op gegevenslokalisatie, die een entiteit uit de financiële sector verhindert om haar gegevens in het buitenland op te slaan, en andere aspecten, zei mede-oprichter en chief technological know-how officer van het bedrijf, Rahul Chari.

In een gesprek met verslaggevers na de lancering van een datacenterfaciliteit bij Navi Mumbai, zei Chari dat PhonePe 200 miljoen dollar zal investeren in datacenters.

Hij zei dat het bedrijf al 150 miljoen dollar heeft geïnvesteerd, maar heeft geen tijdlijn gespecificeerd voor het investeren van de resterende 50 miljoen dollar.

Chari zei dat het gunstig is voor een bedrijf als PhonePe om te investeren in captive datacenters, gezien het mandaat voor gegevenslokalisatie van de regelgevers en ook vanwege het gemak of de flexibiliteit van de operaties die het biedt in vergelijking met een product voor bedrijfskosten.

Burzin Engineer, mede-oprichter en Main Betrouwbaarheidsfunctionaris van het bedrijf, zei dat de investeringen van USD 150 miljoen de totale capaciteit zullen verhogen tot meer dan 14 megawatt, verdeeld over drie faciliteiten in Bengaluru en degene die donderdag werd ingehuldigd in Navi Mumbai.

Engineer zei dat de huidige investeringen in staat zullen zijn om te zorgen voor de capaciteit die nodig is om de verwachte transactiebelastingen tegen het einde van het jaar te leveren.

Chari zei dat PhonePe momenteel 120 miljoen transacties for every dag afhandelt fulfilled een piek van 7.000 per seconde, en het bedrijf verwacht dat dit tegen het einde van het jaar zal oplopen tot 200 miljoen for each dag en eind volgend jaar tot 500 miljoen for each dag.

PhonePe, NTT en Dell Technologies hebben donderdag gelanceerd wat wordt aangekondigd als het eerste datacenter van het land satisfied een slimme koeltechnologie.

Chari zei dat de investeringsuitgaven voor het datacenter voor slimme koeling hoger zijn, maar dat de kosten ervan na twee jaar zullen dalen omdat de energiekosten die het verbruikt lager zijn dan die van de conventionele datacenters.

Leave a Reply