Het is makkelijker als je het weet

Het is iets meer dan een jaar geleden dat we ons Future of Get the job done-beleid en onze toewijding aan het bieden van locatiegelijkheid aankondigden. De pandemie en de nasleep ervan hebben ons – en de relaxation van de wereld – doen inzien hoe belangrijk keuzevrijheid is als het gaat om werken: werk is tenslotte niet ergens waar je heen gaat, het is iets wat je doet.

Maar we zijn zeker niet het enige bedrijf dat tot dat besef komt. Bedrijven zoals Airbnb hebben ervoor gekozen om ook volledig op afstand te gaan, en het pure feit dat ze binnenkwamen 800k weergaven op hun carrièrepagina na de aankondiging getuigt van het feit dat mensen gestaag op weg zijn naar werken op afstand. In een studie uitgevoerd door Buffer, 97% van de ondervraagde werknemers raadde werken op afstand aan en 56% gaf er de voorkeur aan dat hun werkstructuur volledig op afstand zou zijn.

Wat is er gebeurd sinds de introductie van ons Long run of Get the job done-beleid?

Onze strategie is drieledig: overal werken, keuzevrijheid en culturele eenheid. Een jaar in het beleid en we hebben nu een 32% extern personeelsbestand, inclusief mensen die buiten Nottingham wonen, waar ons hoofdkantoor is gevestigd. Veel meer mensen hebben de neiging om op afstand te werken terwijl ze nog steeds in de buurt zijn en sinds de veranderingen zijn velen van steden verhuisd, terwijl sommigen zelfs van land zijn verhuisd. We hebben ook onze allereerste internationale werknemer aangenomen – ze woont in Italië en we zijn erg jaloers op haar gemakkelijke toegang tot verse pasta.

Het aanmoedigen van elke werknemer om hun beste leven te leiden, waar ze ook willen zijn, heeft de cultuur van Hallam verrijkt, de productiviteit van werknemers verbeterd en werknemers in staat gesteld prioriteit te geven aan hun familie en vrienden.

Is telewerken een nieuw idea?

Werken op afstand is verre van een nieuw notion. Het bestaat in feite al heel lang en is meestal gereserveerd voor mensen achieved hogere inkomens (Wang et al. 2021). Doorway de lockdown konden echter veel meer mensen de voordelen van overal werken ervaren en waarderen. Het zou onrealistisch zijn om te zeggen dat het altijd vrij van uitdagingen is, maar deze uitdagingen worden gecompenseerd door veel van de positieve punten het bespaart niet alleen tijd en geld, maar het stelt ons ook in staat om te genieten van de ‘fijnere’ dingen in het leven, zoals ontbijten achieved ons gezin, een wasje opdoen tijdens de lunch of gewoon een korte wandeling kunnen maken.

De vrijheid om te kiezen maakt het verschil in het leven en dat is wat we bij Hallam bieden: de vrijheid om meer te zijn dan alleen ons werk, om een ​​ruimte te bieden die vrij is van locatievooroordelen, om werk toegankelijker te maken voor ouders, om het gemakkelijker voor nieuwe moeders om weer aan het werk te gaan, om internationale werknemers die in het VK wonen in staat te stellen terug naar huis te gaan en daar langer te blijven. In wezen, om mensen in staat te stellen het leven op hun eigen voorwaarden te leven.

Achteraf gezien hebben we jaren besteed aan het opbouwen van ons leven rond ons werk en ten slotte bouwen we ons werk rond ons leven. We zijn trots op onszelf omdat we proberen rechtvaardig te zijn en barrières te doorbreken.

Hoe denken mensen bij Hallam about het Future of Get the job done-beleid?

Dus, een jaar later on, hoe denken onze collega’s around het Upcoming of Get the job done-beleid? Gevraagd naar de invloed van locatiegelijkheid en de vrijheid om vanuit huis te werken, zeiden enkele Hallamers:

Werken op afstand betekent dat ik niet meer hoef te kiezen tussen werken en zoveel mogelijk aanwezig zijn in het leven van mijn dochter. Ik kan een strategiesessie houden en dan een uur de tijd nemen om haar sportdag bij te wonen. Als ik zou moeten pendelen, zou dit gewoon niet mogelijk zijn.” – Sara Galbiati, digitaal strateeg

“Werk op afstand betekent dat ik volgende week mijn familie in Beiroet kan bezoeken en van daaruit verder kan werken. Het is een jaar geleden dat ik mijn familie heb gezien en deze kans om wat tijd satisfied hen doorway te brengen is gewoon onbetaalbaar.” – Amani Majed, betaalde media-adviseur

“Er zijn veel voordelen aan werken op afstand, maar het is geweldig om niet te hoeven reizen, vooral niet tijdens een disaster in de kosten van levensonderhoud. Het is ook een geweldige tijdsbesparing! Ik heb het gevoel dat mijn relatie met mijn dochter heel anders zou zijn als ik fulltime naar kantoor zou moeten terugkeren.” – Stuart Lambert, systeembeheerder

“Ik denk dat thuiswerken volledig op afstand me de kleine dingen laat waarderen. Ik mag gaan liggen en mijn katten een aai geven als de dag te overweldigend is, ik mag mijn lover begroeten als ze door de deur loopt. Ik wist niet dat deze dingen ertoe deden toen ik op kantoor werkte, maar ik kon me ook niet voorstellen dat ik ze niet meer zou hebben.” – Alex Jackson, betaalde sociale leider

“Ik krijg nooit meer tijd met mijn 2 jonge dochters en door thuis te werken, kan ik ze langer zien voor en na college omdat ik nu niet meer hoef te pendelen. Het betekent ook dat ik waar nodig de tijd kan nemen voor onmisbare evenementen zoals een sportdag, zoals Sara zei.” – Ben Wooden, directeur strategie

En nu, als ik mijn eigen gedachten magazine toevoegen. Ik ga graag naar kantoor – behalve op maandagochtend. Ik vind het geweldig dat het flexibele beleid van Hallam betekent dat ik de week rustig kan ingaan en dan naar kantoor kan gaan en een praatje kan maken met de andere kantoorgasten. Ik heb de vrijheid om te kiezen en ik kies ervoor om naar binnen te gaan – en dat maakt alles beter.


Als je vindt dat er werk moet zijn om het leven beter te maken – en niet andersom – dan moet je ons workforce komen versterken. Vind hier onze vacatures.