Moeten beleggers het glas heffen op Boston Beer Company?

Een van de sterkste stijgers op een bullish dag voor de markt is de Boston bierbedrijf (NYSE: SAM). Het bedrijf, dat synoniem is fulfilled zijn kenmerkende Sam Adams-bieren en Really Tough Seltzers, rapporteerde een winst for every aandeel (EPS) van $ 2,21 op een omzet van $ 596,45 miljoen. Het bovenste regelaantal overtrof de schattingen van analisten voor $ 566,42 miljoen. Maar de base line was lager dan de $ 3,48 die werd verwacht.MarketBeat.com – MarketBeat

Desalniettemin was de WPA een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de winst negatief was. Beleggers kunnen zich echter zorgen maken dat het winstcijfer geen verbetering is 10 opzichte van 2019. De winst per aandeel van $ 2,21 was 38% lager dan in 2019. Dit terwijl de omzet in dezelfde periode met 57% is gestegen.

Seltzer-verkoop blijft een probleem

Een deel van het probleem is dat Boston Beer de juiste productmix probeert te vinden. Het bedrijf overschatte de vraag naar zijn merk Truly Tough Seltzer. De verkoop schoot omhoog tijdens de pandemie, maar de vraag kelderde toen consumenten in 2021 weer naar bars en places to eat gingen.

Hierdoor ontstond een situatie die doet denken aan een echte Boston Tea Occasion. Het bedrijf moest miljoenen dozen onverkochte voorraad afvoeren. Dat is een belangrijke reden waarom het bedrijf in 2021 niet winstgevend was.

Het bedrijf ziet echter kracht in zijn merken Twisted Tea en Tricky Mountain Dew die deel uitmaken van zijn “Past Beer” -portfolio. En de bierverkoop zelf blijft sterk. Dat was een dynamiek die zich dit kwartaal in de hele sector afspeelt. En om daar het antwoord op te vinden, kunnen we kijken naar de aanhoudende kracht in reizen en entertainment.

Hoe lang zijn de Travel Coattails?

Wanneer een aandeel zo’n grote beweging maakt na winst, suggereert dit dat de resultaten mensen verrasten. Maar misschien hadden beleggers niet zo verbaasd moeten zijn. De bier- en sterke drankindustrie is een aangrenzende industrie voor reis- en amusementservaringen. De twee gaan in veel gevallen samen, zoals pindakaas en gelei.

En als, zoals verwacht, meer mensen reizen voor de feestdagen in 2022 dan in een van de afgelopen twee jaar, zou dat waarschijnlijk de mogelijkheid van nog een sterk kwartaal voor Boston Beer betekenen. De vraag voor beleggers is hoe lang die coattails zijn. Want zonder deze zou de aanhoudende inflatie erop wijzen dat veel consumenten zullen proberen in te ruilen voor goedkopere merken of: afzien van discretionaire alcoholaankopen allemaal samen.

Het bedrijf verlaagde zijn richtlijnen opnieuw

Het is deze dynamiek die ervoor kan zorgen dat Boston Beer zijn winstverwachtingen opnieuw verlaagt. Het bedrijf zegt nu dat de gecorrigeerde winst voor het hele jaar tussen $ 7 en $ 10 zal zijn. Dit is een verlaging aan de bovenkant van het bereik van $ 6 en $ 11 dat in april wordt voorspeld. En het is een aanzienlijke daling 10 opzichte van de oorspronkelijke voorspelling voor $ 11 en $ 16.

SAM-aandelen worden nu boven het niveau van 2019 verhandeld. En de sterke cijfers op de bovenste regel maken het die cijfers misschien waardig. Ik waardeer de openhartigheid van het bedrijf above de toeleveringsketen en de mogelijk verminderde vraag. En hoewel ik geloof dat verkopen het ultieme verhaal vertellen, lijkt het aandeel vatbaarder om lager te gaan dan hoger te gaan.

Analisten gevolgd door MarketBeat geef SAM-aandelen een Hold-ranking met het potentiële neerwaartse risico van 10% voor het aandeel. Dat kan veranderen als analisten na dit winstrapport meewegen. Maar er is niets dat erop wijst dat de ranking fundamenteel zal veranderen. Dit is een geval waarin ik het solution leuker vind dan de voorraad.

Leave a Reply