Mentoring: bouw de relatie op - Heinz Marketing

Mentoring: bouw de relatie op – Heinz Marketing

Doorway Brenna LofquistSenior Advertising Expert / Shopper Companies Operations bij Heinz Internet marketing

Mentoring is een van de beste manieren om vaardigheden te ontwikkelen en uw doelen te bereiken. Het bestaat uit een mentorrelatie tussen jou en iemand die je kan ondersteunen en aanmoedigen. De mentor-mentee-relatie kan verschillende vormen aannemen, zoals peer mentorschap, waarbij collega’s elkaar begeleiden, of omgekeerd mentorschap, wanneer een jongere werknemer leiders mentoren om een ​​ander perspectief te bieden. Ongeacht de vorm van mentorschap, er zijn een paar dingen die succes zullen garanderen, de belangrijkste is de relatie zelf.

Het belang van mentorrelaties

Het belangrijkste voordeel van mentorschap, om het simpel te zeggen, is vooruitgang in je carrière. Mentorrelaties helpen je nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te leren, en helpen je ook bij het werken aan en het bereiken van je doelen, die immediate kunnen worden gekoppeld aan een promotie. Statistieken samengesteld op foundation van een aantal bronnen benadrukken enkele van de voordelen:

 • 97% van de mensen met een werkplekmentor zegt dat het waardevol is
 • 89% van degenen die zijn begeleid, zullen ook anderen gaan begeleiden
 • 25% van de werknemers die deelnamen aan een mentorprogramma hadden een salariswijziging, vergeleken achieved slechts 5% van de werknemers die niet deelnamen
 • Mentees waren 5 keer meer kans om gepromoveerd te worden
 • 67% van de bedrijven meldde een toename van de productiviteit als gevolg van mentoring

Deze voordelen en meer zijn de reden waarom meer dan 70% van de Fortune 500-bedrijven mentorprogramma’s heeft. Waarom zou u die in uw organisatie niet koesteren in plaats van extern in te huren?

Hoe bouw je een mentorrelatie op?

Als mentor

Stel verwachtingen

 • Stem af op de verwachtingen van beide partijen in termen van wat u uit de mentorrelatie wilt halen. In sommige gevallen kan de mentee achieved een bepaald vraagstuk te maken hebben en wil hij specifiek advies. Aan de andere kant willen ze misschien leren van jouw ervaringen of kennis. Hoe dan ook, als mentor kun je je aanpak vormgeven op basis van de overeengekomen verwachtingen.

Toegewijd zijn

 • Een mentorschap is tweerichtingsverkeer en het zal niet werken als er maar één partij is toegewijd. Mentoring kost van beide kanten tijd en energie, dus als je je niet kunt binden, wil je misschien je beslissing heroverwegen.

Geef eerlijke opinions

 • Mentorrelaties zijn sterk afhankelijk van eerlijke responses. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is jouw rol als mentor om eerlijke, ondersteunende en positieve responses te geven. Het kan voor je mentee moeilijk zijn om dit soort feed-back te ontvangen, maar hopelijk kunnen ze het als een voordeel zien. Als je hier nerveus around bent, probeer er dan fulfilled je mentee over te praten en leg uit wat de voordelen zijn van het ontvangen van responses.

Vertrouwen op te bouwen

 • Vertrouwen is een ander zeer belangrijk factor van mentorrelaties. Men zou kunnen zeggen dat mentoring is ontstaan ​​door twee individuen die een vertrouwensrelatie hadden, die zich inzetten om elkaar te helpen verbeteren en nieuwe vaardigheden te leren (althans dat denk ik). De eerste keer dat ik een collega bij Heinz Advertising begeleidde, ging het vrij natuurlijk door de bestaande relatie die we hadden opgebouwd. Er zijn een paar manieren om vertrouwen op te bouwen, een daarvan is om je verhalen en worstelingen satisfied je mentee te delen. Kwetsbaar zijn fulfilled je mentee opent de deur voor hen om kwetsbaar te zijn achieved jou, wat kan helpen vertrouwen op te bouwen.

Communicatie

 • Je bent geen leraar of de manager van je mentee, dus hen vertellen wat ze moeten doen, zal niet werken. Stel hen in plaats daarvan vragen om hen te begeleiden bij het nemen van hun eigen beslissing of het trekken van hun eigen conclusie. Een open communicatielijn achieved je mentee is belangrijk en een groot deel van de relatie. Er is misschien niet altijd iets waar je mee kunt helpen, maar als je die open communicatielijn hebt, kan de mentee het gevoel hebben dat ze call satisfied je kunnen opnemen en weten dat je er bent om hen te ondersteunen. Ik zou ook aanraden om een ​​​​regelmatige vergadercadans in te stellen en het beste kanaal te vinden, het hoeft bijvoorbeeld niet altijd een Zoom-vergadering te zijn en kan een snelle Slack-check-in zijn.

Als mentee

Gestelde doelen

 • Doelen zijn belangrijk en ze zullen uw mentorrelatie stimuleren. Deze doelen moeten zijn wat je wilt bereiken in je carrière en/of nieuwe vaardigheden die je wilt ontwikkelen. Bespreek aan het begin van je mentorrelatie de doelen met je mentor, op die manier kunnen ze je helpen een approach te maken om daar te komen.

Toon uw interesse

 • Wees een actieve deelnemer in de relatie. Je mentor besteedt veel tijd en energie, dus dat zou jij ook moeten doen. Zorg ervoor dat je luistert en doordachte vragen stelt. Er is niets erger dan iemand advies of suggestions te geven en het gaat nergens heen.

Communicatie

 • De communicatie moet open up zijn en je kunt zelfs voorkeurskanalen en -stijlen fulfilled je mentor bespreken. Als iets niet werkt in de relatie, breng het dan ter sprake om te zien of je mentor bereid is een verandering aan te brengen, zodat het voor beide partijen werkt. Je krijgt wat je in de relatie stopt, dus zorg ervoor dat je vaak fulfilled je mentor communiceert.

Vraag om comments

 • Dit is essentieel voor een mentee! Je groeit door te luisteren naar het advies en de begeleiding van je mentor. Hoe meer je om comments vraagt, hoe meer je kunt verbeteren en hoe beter je zult zijn. Gebruik je mentor als een hulpbron en laat ideeën van hen los, of vraag hun mening above een strategie die je uitstippelt. Als je mentor geen zicht heeft op je prestaties, kun je altijd vragen of ze een rapport van je supervisor kunnen krijgen en die feedback in een van je sessies kunnen opnemen.

Kom voorbereid

 • Dit sluit aan bij een paar andere gebieden, maar door ervoor te zorgen dat je voorbereid bent, kun je het meeste uit je mentorrelatie halen. Bovendien kan het frustrerend zijn voor een mentor die tijd besteedt om je te helpen groeien, alleen om je onvoorbereid op een vergadering te laten verschijnen. Ze zijn er om je te helpen, maar je moet het gesprek leiden en vertellen wat je nodig hebt. Om voorbereid te zijn, moet je ervoor zorgen dat je naar vergaderingen komt fulfilled vragen of problemen waar je hulp bij nodig hebt. U kunt zelfs een vaste agenda maken, maar zorg ervoor dat u zich nog steeds voorbereidt op elk gespreksonderwerp.

Het opsommen

Het creëren van een sterke mentorrelatie kost tijd en inzet van zowel de mentor als de mente, dat is denk ik duidelijk. Er zijn een paar manieren waarop uw organisatie kan helpen bij het cultiveren van een sterke mentor-mentee-relatie, maar het is meestal aan de deelnemers. Als u deze guidelines in gedachten houdt, kunt u die relatie opbouwen of zelfs als u werkt aan het ontwikkelen van een mentorprogramma voor uw organisatie.

Ben je eerder mentor geweest of ben je al mentee geweest? Zo ja, wat heeft u geholpen om die relatie te ontwikkelen? Laat het ons weten in de reacties.

Leave a Reply