Lokale elektriciteitsproductie op basis van Thar-kolen stijgt naar 1.320 MW in december: Khurram Dastgir - Mettis Global Link

Lokale elektriciteitsproductie op basis van Thar-kolen stijgt naar 1.320 MW in december: Khurram Dastgir – Mettis Global Link

12 oktober 2022 (MLN): Minister van Energie Khurram Dastgir Khan zei dinsdag dat de totale elektriciteitsopwekking uit lokale Thar-kolen zou stijgen naar 1.320 MW met toevoeging van 330 MW doorway de fabriek van ThalNova Ability Thar Ltd in december.

Tijdens een persconferentie hier zei de minister dat premier Shehbaz Sharif onlangs formeel de 330 MW HUBCO Thar Coal Ability Plant heeft ingehuldigd, waardoor de elektriciteitsopwekking uit lokale Thar-steenkool is toegenomen tot 990 MW.

Hij zei dat de mensen dividenden begonnen te ontvangen van projecten die in 2014 door Muhammad Nawaz Sharif waren gelanceerd.

Maar liefst 660 MW elektriciteit was sinds 2019 al aan het nationale internet geleverd by means of lokale Thar-kolen, voegde hij eraan toe.

De minister zei dat nog een 1.320 MW Shanghi Electrical Thar Coal Electric power Job in het kader van China-Pakistan Economic Corridor (CPEC) vóór de volgende zomer zou beginnen achieved de opwekking, wat zou helpen de elektriciteitsopwekking te verdubbelen tot 2640 MW.

Hij zei dat de steenkoolreserves van Thar een zegen waren voor het hele land, eraan toevoegend dat de reserves volgens de eerste schatting 175 miljard ton bedroegen. De steenkoolreserves van Thar strekken zich uit around een oppervlakte van meer dan 100 vierkante kilometer en waren verdeeld in 13 blokken, zei hij.

De minister zei dat er momenteel van de in totaal 13 blokken slechts twee blokken zijn geopend. Momenteel waren drie elektriciteitscentrales achieved een accumulatief vermogen van 990 MW geoperationaliseerd op lokale Thar-kolen, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat de steenkoolprijs op de internationale markt was gestegen tot $ 400 for each ton, terwijl Thar-steenkool beschikbaar zou zijn voor slechts $ 40 per ton. Op kolen gebaseerde elektriciteitscentrales op Thar zouden ook helpen de elektriciteitskosten te verlagen, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat de projecten voor kolencentrales in Thar het beste voorbeeld waren van publiek-private samenwerking in het land. Er werd ook speciale aandacht besteed aan het feit dat de op kolen gebaseerde energieprojecten geen effecten hebben op het milieu, voegde hij eraan toe.

Volgens een technische studie zou 20 procent Thar Coal ook kunnen worden gebruikt in reeds opgerichte kolencentrales, waaronder Sahiwal en Port Qasim. De steenkool kan ook worden gebruikt voor het verkrijgen van diesel, behalve in de cement- en kunstmestindustrie, voegde hij eraan toe.

Hij zei dat de Thar Coal zou voldoen aan de energiebehoeften van het land.

Khurram zei dat de premier al een venture had goedgekeurd om IslamKot (Tehsil in het district Thar) in de komende zes maanden by way of het spoor fulfilled Hyderabad te verbinden. Het zou een sleutelrol spelen bij een effectief transportation van steenkool in het land by using spoorwegen, voegde hij eraan toe.

In antwoord op een vraag zei hij dat er al een transmissielijn was aangelegd om 2.640 MW elektriciteit te evacueren van op kolen gebaseerde elektriciteitsprojecten in Thar. Er werd echter gewerkt aan het leggen van een nieuwe transmissielijn voor de evacuatie van stroom van toekomstige projecten, voegde hij eraan toe.

Op een andere vraag zei de minister dat de kosten van elektriciteit waren gedaald na het stilleggen van alle dure energiecentrales achieved een afname van de vraag naar elektriciteit en verandering in het weer. Er werd hulp aan de consumenten doorgegeven en slechts 22 paisa for each eenheid brandstofkostenaanpassing werd in rekening gebracht in de facturering van de huidige maand, vergeleken met Rs 9,89 per eenheid in juni.

Hij zei dat de gemiddelde kosten van elektriciteit ook zouden dalen achieved een groter aandeel elektriciteit uit Thar-steenkoolblokken.

Application

Geplaatst op:2022-10-12T09:57:03+05:00

35432

Leave a Reply