Teach your kids from an early age

Het is essentieel dat jongeren van jongs af aan leren omgaan satisfied geld en zich bewust worden van wat het spaarproces inhoudt. Zo kunnen zij hun financiële situatie goed beheren. En hun gedrag draagt ​​ook inherent bij aan het welzijn en de toekomst van onze nationale economie.

DebtSafe moedigt Zuid-Afrikanen aan in juli (Nationale spaarmaand) om kinderen te helpen spaarprincipes toe te passen en ‘slim’ met hun geld om te gaan.

Hier handige suggestions die ouders/voogden kunnen helpen bij hun essentiële (en onvermijdelijke) taak:

Open communicatie starten

De ideale manier om kinderen aan het sparen/bewust zijn van geld te krijgen, is door er met hen around te praten en de verantwoordelijkheid ervan uit te leggen. Ouders, grootouders of voogden kunnen regelmatig achieved kinderen praten en daar hoort natuurlijk een open up communicatieproces bij. Ga rond de eettafel zitten en wijs situaties aan – praat about het boodschappenlijstje voor de maand, toekomstige vakanties en de bijbehorende kosten en laat ze nadenken over wat er is gezegd en gedeeld tijdens het geldgesprek. Ouders kunnen bijvoorbeeld ook wijzen op het belang van geld als het gaat om de huishoudelijke klusjes die gedaan moeten worden – een specifieke taak voor een bepaald zakgeld for each maand/week. Benadruk waarom het essentieel is en wat de besparing en ‘win’ achter de taak en het principle inhoudt.

Maak het principle tastbaar

Een concreet strategy van geld en hoe je slimme spaarders kunt worden, moet aan kinderen worden geportretteerd. Jonge kinderen moeten het geld dat ze fysiek sparen, aanraken en zien. Dit maakt het gemakkelijker om het verlies te ‘voelen’ als het er niet meer is. Het doorhalen van een bankpas is echter niet de ideale manier om kinderen te leren sparen en verantwoordelijkheid te nemen voor de financiën. Spaarpotten of spaarpotten komen dan goed van pas voor jongere kinderen. Laat ze een pot maken voor elk spaardoel, voor vakanties en speciale evenementen zoals verjaardagen of Kerstmis. Ook is het goed om een ​​spaarrekening te openen als de kinderen ouder worden. Het is een goede indicator voor uw kinderen om te weten dat ze vooruitgang hebben geboekt in hun spaarvaardigheden en dat ze een vergevorderde stap hebben gezet om slimme geldbeheerders te worden.

Doelen behalen – maak een ‘besparingstabel’

Ouders/verzorgers kunnen kinderen aanmoedigen en helpen bij het maken van hun spaarschema. Deze grafiek moet een tijdlijn bevatten die laat zien hoeveel weken/maanden het duurt om te sparen voor een bepaald spaardoel. Laat ze het mooi maken volgens hun smaak en voorkeur – gebruik stickers of magneten en laat ze eigenaar worden van hoe het eruit ziet en de update ervan / het up-to-day houden. Bied ook een beloning aan wanneer ze een (korte termijn) spaardoel hebben bereikt.

Ouders/verzorgers: ‘practice what you preach’

Wat heeft het voor zin als volwassenen tegen kinderen zeggen dat ze voorzichtig moeten zijn in het uitgeven van geld en proactief moeten sparen als ze daar nooit iets van merken of een voorbeeld stellen van het principe daarvan? Ouders/voogden kunnen het goede voorbeeld geven en hebben hun eigen spaarpot om regelmatig geld in te stoppen of het proces aan hun kinderen uit te leggen door middel van illustraties die zij ook hebben opgezet en hun doelen bereiken. In elke actie kunnen kinderen leren about geld tijdens het winkelen. Geef bijvoorbeeld aan op welke prijzen ze moeten letten of tijdens vakanties: hoe je binnen het spending plan blijft – leg uit hoe belangrijk het is om je aan een vakantiebudget te houden en wat het inhoudt.

Sommigen zeggen dat het nooit te laat is om te sparen of meer te weten te komen more than geld en wat het inhoudt, maar ik wil benadrukken dat eerder vroeger dan later on beginnen beter is. Kinderen kunnen van jongs af aan ‘geld opgeleid’ worden om deel uit te maken van een slimme spaardersgeneratie en de mogelijkheid te bieden om financieel succesvolle individuen te worden. Ouders, voogden, grootouders, tantes, ooms en leraren kunnen het bewustzijn about geld en het concept sparen vergroten doorway de nodige vaardigheden aan te leren. Het is niet alleen een overwinning voor de kinderen en hun toekomstige besluitvorming, maar ook een overwinning voor de economie en welvaart van Zuid-Afrika.

Carla Oberholzer is schuldadviseur bij DebtSafe.