Klimaatdeal VS Senaat ‘transformerend’, zeggen donateurs

Artikel inhoud

WASHINGTON — De bijna $ 370 miljard aan klimaat- en energiebeveiligingsmaatregelen in de begrotingsafstemming die de Amerikaanse senaat-democraten woensdag sloten, werden verminderd met eerdere versies van het wetsvoorstel, maar zeer geprezen door voorstanders van schone energie.

Vroege versies van het wetsvoorstel hadden $ 555 miljard aan belastingvoordelen voor schone energie zoals wind- en zonne-energie, evenals batterijen en kernreactoren.

Toch zou het pakket van woensdag de Amerikaanse uitstoot tegen 2030 met 40% verminderen, aldus een samenvatting die is vrijgegeven door het kantoor van de meerderheid van de senaat, Chuck Schumer.

Advertentie 2

Artikel inhoud

De basis voor de bezuiniging was 2005, Leah Stokes, een professor in klimaat- en energiebeleid aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara, die de Democraten adviseerde over de rekening.

Aanhangers van schone energie zeiden dat het een heel eind zou zijn in de richting van het doel van president Joe Biden om de Amerikaanse economie tegen 2050 koolstofarm te maken.

“Het is een absoluut transformatief pakket”, zei Stokes. Ze zei dat het wetsvoorstel de Amerikaanse productie zou stimuleren in alles, van batterijen tot zonne-energie tot elektrische voertuigen, en de grootste investering ooit in milieurechtvaardigheid bevat.

Biden, die te maken heeft gehad met stijgende olieprijzen en recordprijzen voor benzine die hebben bijgedragen aan het opdrijven van de inflatie naar het hoogste niveau in 40 jaar, zei in een verklaring dat het wetsvoorstel “onze energiezekerheid zou verbeteren en de klimaatcrisis zou aanpakken”.

Advertentie 3

Artikel inhoud

Heather Zichal, het hoofd van American Clean Power, een groep van duurzame energiebedrijven, zei dat het Congres nu dicht bij het passeren van “de grootste investering in klimaat en schone energie in de Amerikaanse geschiedenis” is.

De Democraten hopen het wetsvoorstel met een gewone meerderheid in de Senaat aan te nemen. Het wetsvoorstel moet ook door het Huis, waar ook de Democraten een flinterdunne meerderheid hebben, en ondertekend worden door Biden.

Het bevat een “programma voor het verminderen van de uitstoot van methaan” om lekken van het krachtige broeikasgas methaan uit het boren naar aardgas te verminderen, aldus de samenvatting.

Het was niet meteen duidelijk of een methaanvergoeding die veel Democraten hadden gewild op de uitstoot, die energiebedrijven zou straffen voor de lekken, was aangepast.

Senator Joe Manchin, een conservatieve democraat en de swing vote die de afgelopen jaren meer donaties van olie- en gasbedrijven heeft ontvangen dan welke andere wetgever dan ook, had erop aangedrongen dat bedrijven de vergoeding niet zouden betalen als ze niet in staat waren een pijpleiding te bouwen om het gas te vervoeren Naar de markt.

Advertentie 4

Artikel inhoud

Manchin zei dat het wetsvoorstel zal investeren in waterstof, kernenergie, hernieuwbare energiebronnen, fossiele brandstoffen en energieopslag.

“Dit wetsvoorstel sluit niet willekeurig onze overvloedige fossiele brandstoffen af”, zei Manchin, die maandenlang heeft geprobeerd federale olie- en gasleaseprojecten en aardgaspijpleidingen te behouden in besprekingen over het wetsvoorstel.

Democraten, voegde hij eraan toe, “hebben toegezegd om een ​​reeks gezond verstand te bevorderen die dit najaar hervormingen mogelijk maakt die ervoor zullen zorgen dat alle energie-infrastructuur, van transmissie tot pijpleidingen en exportfaciliteiten, efficiënt en verantwoord kan worden gebouwd om veilig energie te leveren in het hele land en aan onze bondgenoten .”

De maatregel heeft meer dan $ 60 miljard aan programma’s voor milieurechtvaardigheid om vervuiling te bestrijden en schade aan de volksgezondheid in achtergestelde gemeenschappen aan te pakken. Het heeft ook $ 20 miljard voor “klimaatslimme” landbouwpraktijken, aldus de samenvatting zonder details te verstrekken.

Het wetsvoorstel bevat een investeringskrediet van $ 10 miljard om fabrieken voor schone technologie te bouwen voor EVS, windturbines en zonnepanelen, aldus de samenvatting.

Het heeft ook naar schatting $ 30 miljard geïnvesteerd in productiebelastingkredieten om de Amerikaanse productie van batterijen en componenten voor wind- en zonne-energie en de verwerking van kritieke mineralen te versnellen. (Rapportage door Timothy Gardner; redactie door Bradley Perrett en Michael Perry)

Advertentie

Opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het onderhouden van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties op de site worden weergegeven. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, er een update is in een opmerkingenreeks die u volgt of als een gebruiker opmerkingen volgt. Bezoek onze Leidraad voor de community voor meer informatie en details over het aanpassen van uw e-mail instellingen.