Hoe werkt webontwikkeling?

Webontwikkeling is tegenwoordig een belangrijke industrie, waarbij toegang tot internet sites, apps en program through internet gebruikelijker is dan ooit tevoren. Hoewel, satisfied een toenemend aantal geavanceerde sitebouwers en contentmanagementsystemen op de markt, sommigen de rol van een webontwikkelaar zien afnemen. Dit is echter niet noodzakelijk het geval – ze zullen altijd belangrijk zijn voor het helemaal opnieuw maken van web-sites en het aanpassen van program die gebruikmaakt van de modernste codering en prioriteit geeft aan de gebruikerservaring.

Terwijl de technische wereld blijft groeien, is er zoveel om rekening mee te houden als het gaat om webontwikkeling, dus u vraagt ​​zich misschien af ​​wat webontwikkeling is en hoe het werkt? In deze gids zullen we de antwoorden op deze vragen doornemen.

Wat is webontwikkeling?

Webontwikkeling is het proces van het bouwen van web-sites en applicaties voor internet. Dit omvat het schrijven van computertaal, ook wel code genoemd, die nodig is voor apparaten om informatie achieved elkaar te communiceren en hun beoogde bewerkingen soepel uit te voeren.

Verwar webontwikkeling niet achieved websiteontwikkeling. Webontwikkeling kan betrekking hebben op web-site-ontwikkeling, maar site-ontwikkeling verwijst specifiek naar het maken van internet sites op world-wide-web. Webontwikkeling daarentegen is een verzamelnaam die verwijst naar de ontwikkeling van alle soorten internet websites, application, programma’s en applicaties, waaronder mobiele applications, desktopsoftware en videogames.

Hoe werkt webontwikkeling?

Er zijn twee hoofdlagen voor webontwikkeling waarmee we gemakkelijk kunnen doorgronden hoe webontwikkeling werkt. 10 eerste is er front-conclude ontwikkeling. Dit verwijst naar de ontwikkeling van alles wat de gebruiker ervaart, inclusief de lay-out, menu’s en structure. Dit kind code wordt uitgevoerd in een webbrowser om een ​​interface te creëren die een websitebezoeker helpt zijn doel op de web-site te bereiken.

Dit moet echter niet worden verward satisfied webdesign. Een webdesigner is een andere rol dan een webontwikkelaar. Een webdesigner ontwerpt eerder wat hij denkt dat de meest gebruiksvriendelijke interface voor de gebruiker is, inclusief zaken als kleuren, lettertypen, balken en menu’s. Een webdesigner heeft echter meestal niet de codeerexpertise om dit zelf te maken, dus dit is de taak van de entrance-endontwikkelaar om uit te voeren. Dit gezegd hebbende, webdesign is een essentieel onderdeel van webontwikkeling en het is mogelijk voor webontwikkelaars om geschikt te zijn voor webdesign.

Maar het heeft geen zin om een ​​mooie en nauwkeurig gecodeerde frontend te hebben zonder suitable server-aspect scripting. Dit wordt back-close ontwikkeling genoemd en is het deel van een website dat wij, de gebruiker, niet zien bij het bezoeken van een website. Het is verantwoordelijk voor het opslaan en organiseren van gegevens en zorgt ervoor dat de entrance-conclusion soepel verloopt door ermee te communiceren. Het beheert de code voor beveiliging, inhoud en web site-architectuur.

Wanneer de gebruiker iets doet op de web-site (bijvoorbeeld op een menu klikken, een formulier verzenden of een item kopen), stuurt de browser een verzoek naar de again-conclude, die reageert satisfied relevante informatie in entrance-stop code. De browser is dan in staat om deze informatie te interpreteren en aan de gebruiker te tonen. Again-endontwikkelaars werken satisfied servers, besturingssystemen en API’s om samen te werken achieved entrance-endontwikkelaars om de web page, het programma of de program tot leven te brengen.

Again-endontwikkelaars houden ook rekening achieved kennis van databasetechnologie. Databases bevatten alle bestanden die nodig zijn om een ​​website te laten functioneren en slaan ze op zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgehaald, georganiseerd, bewerkt en opgeslagen door de webontwikkelaar en dus de internet site zelf. Databases draaien op servers.

De rol van full-stack developers

Hoewel deze twee aspecten van webontwikkeling kunnen worden gescheiden, zijn webontwikkelaars vaak in staat om beide te doen. Mensen die dit doen, worden full-stack builders genoemd. Ze kunnen de web site, app of softwareprogramma van commence tot eind maken. Ze hebben een all-round kennis van codering die ze doorway de jaren heen in het veld hebben ontwikkeld, waardoor ze de prestaties kunnen optimaliseren, problemen kunnen oplossen voordat ze zich voordoen en hun kennis doorgeven aan verschillende teamleden om verschillende delen van webservice te begrijpen. Dit wordt beschouwd als een zeer waardevolle rol en wordt goed gezocht.

De werkelijke ins en outs van wat een webontwikkelaar doet, hangt af van wat ze maken, of het nu een eCommerce-website, sociale media-application of videogame is. Het omvat vaak een diepgaand planningsproces en het maken van een sitemap voordat de code wordt geschreven en een server wordt gevonden om deze te hosten. Om nog maar te zwijgen above de vele verschillende soorten codes en databases die webontwikkelaars moeten kennen en waaruit ze moeten kiezen.

We weten dat webontwikkeling een mijnenveld kan zijn en daarom zijn onze ervaren webontwikkelaars hier om u te helpen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Bekijk welke webontwikkelingsdiensten we voor u en uw bedrijf kunnen bieden. Spreek je liever telefonisch? Geen probleem, bel ons (we houden wel van een praatje!).