workplace automation

Het gebruik van automatisering in veel dagelijkse taken is snel toegenomen, waardoor het leven een beetje gemakkelijker is geworden. Automatisering is de nieuwe standaard geworden, of het nu is door het gebruik van chatbots of automatische rapportagetools. Het is bedoeld om de werklast aanzienlijk te vereenvoudigen en de effectiviteit te vergroten. Sommige mensen zullen het echter misschien niet zo zien.

Alleen al de gedachte dat technologie uw baan vervangt, kan leiden tot veel zorgen, woede en angst. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw medewerkers geleidelijk kennismaken met de nieuwe geautomatiseerde diensten.

Bij het bespreken van automatisering op de werkvloer wordt vaak alleen gekeken naar de worst-case mogelijkheden. Het verhaal dat arbeiders de uitgangsdeur worden gewezen wanneer een machine hun werk overneemt, wordt altijd ondersteund door de populaire opinie. De logische conclusie is echter dat digitalisering en automatisering van de werkplek de productiviteit en diversiteit van medewerkers op de lange termijn alleen maar zal vergroten.

Belang van automatisering van de werkplek

Het gebruik van technologie, hardware en software op de werkplek om herhaalbare of voorspelbare taken uit te voeren zonder menselijke interactie, staat bekend als werkplekautomatisering.

Tegenwoordig is software de drijvende kracht achter de meeste werkplekautomatisering. API’s, big data, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) hebben de weg vrijgemaakt voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van analyse, waardoor nog effectievere automatisering en optimalisatie van workflows is ontstaan, samen met de verschuiving naar cloudgebaseerde tools en apps.

Elk API-systeem is gebouwd rond automatisering. Elk klein bedrijf of onderneming kan gemakkelijk verschillende gebruiksscenario’s automatiseren en talloze uren besparen, terwijl tools naadloos worden gekoppeld door te investeren in technologieën en platforms met API’s.

Automatisering op de werkvloer biedt enorme voordelen. Het versnelt vermoeiende taken en verbetert de ervaringen van sollicitanten en werknemers. Bedrijven die hun processen niet automatiseren, lopen het risico de beste kandidaten en topmedewerkers te verliezen aan rivaliserende bedrijven die zich meer op de toekomst richten en de personeelsbehoeften in de eenentwintigste eeuw beter begrijpen.

Enkele van de belangrijke voordelen van automatisering van de werkplek zijn als volgt:

  • Verbeterde productiviteit
  • Effectievere onboarding van medewerkers
  • Meer personeelsbehoud
  • Betere werkomgeving
  • Sterker werknemersmerk en
  • Snellere groei

Tips om uw personeel te helpen zich aan te passen aan automatisering

Automatisering zal in het komende decennium de belangrijkste werkmotor zijn in alle sectoren. Om het meeste uit de huidige technologie te halen, moet uw bedrijf begrijpen hoe het zijn personeel het beste kan voorbereiden.

Hier volgen enkele praktische tips die u helpen uw personeel voor te bereiden op het automatiseringstijdperk:

Het goede voorbeeld geven is essentieel, vooral bij het introduceren van nieuwe geautomatiseerde processen op de werkvloer. Leer de nieuwste technologie kennen, zodat u deze aan uw personeel kunt uitleggen. Het zou helpen als je het zou begrijpen. Ze zullen de aanpassing waarschijnlijk accepteren als ze zien dat u deze ontvangt.

Vertel uw medewerkers over uw ervaring met de nieuwe technologie en stel hen gerust dat er niets aan de hand is.

Stel een opendeurbeleid op zodat u kunt reageren op eventuele vragen van uw personeel. Uw medewerkers naar verandering leiden is een uitstekende strategie om vertrouwen en richting te creëren met de inkomende technologie.

  • Identificeer gebieden die klaar zijn voor automatisering

Organisaties moeten beginnen met het identificeren van posities die kunnen worden geëlimineerd of gewijzigd, aangezien sommige taken vatbaarder zijn voor automatisering dan andere.

AI maakt het mogelijk om vrijwel alle repetitieve handelingen te automatiseren. Het maakt niet uit of de taak handmatig of mentaal is, noch hoeveel technische kennis of vaardigheid er nodig is om het te voltooien. De taak kan worden teruggebracht tot een algoritme en geautomatiseerd als het voorspelbaar en herhaalbaar is.

  • Wees transparant en zorg voor de vereiste training

Uw personeel kan zich geïntimideerd voelen door het gebruik van automatisering op de werkplek. Volgens studies kan automatisering ervoor zorgen dat werknemers ziek worden door extreme angst. Zorg ervoor dat u uw personeel de juiste instructie geeft, hen vertrouwd maakt met de nieuwe technologie en er humor over bevordert.

Het is altijd een goed idee om nieuwe technologie uit te proberen voordat u deze aan anderen introduceert, vooral uw personeel. Overweeg om elke werkweek een bepaalde hoeveelheid tijd te reserveren om het personeel de nodige opleiding te geven.

Uw medewerkers voelen zich meer op hun gemak als ze begrijpen hoe de geautomatiseerde technologie werkt en hierop wordt toegepast. U wilt dat mensen in het algemeen positief over de nieuwe automatisering denken.

Zorg ervoor dat u de voordelen benadrukt van het integreren van automatisering op de werkplek om eventuele negatieve of ongemakkelijke gedachten van uw werknemers te verdrijven.

U merkt misschien alle voordelen, maar uw medewerkers misschien niet. Ze kunnen getuige zijn van een machine die hun werk overneemt of instructies krijgen over hoe ze het moeten uitvoeren. Bespreek de voordelen van het integreren van automatisering in hun beroepsleven, zodat ze zich meer op hun gemak voelen.

Praat over hoe het de algehele productiviteit kan verhogen, ondergeschikte activiteiten kan elimineren, de verkoop kan stimuleren, de werkdruk kan verminderen en uw werknemers meer tijd kan bieden om zich op andere taken te concentreren. Wanneer uw personeel weet hoe het hen kan helpen en u, niet alleen u, zal het opnoemen van alle voordelen tot positievere gevoelens leiden.

Het benadrukken van gebieden of processen die repetitief of foutgevoelig kunnen zijn, is de beste methode om automatisering op de werkplek te introduceren. Hoewel geautomatiseerde technologie veel operaties kan verbeteren, is het van cruciaal belang om te begrijpen dat u op één gebied moet beginnen voordat u uw werknemers belast.

Wees je bewust van de effecten van automatisering op je bedrijf en het scala aan taken dat het kan uitvoeren.

Je wilt de baan of taak van een medewerker niet vervangen omdat het kan. Selecteer de beste procedure om de efficiëntie van de workflow van uw werkplek te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze langdurig en kosteneffectief is. Overweeg de voor- en nadelen van wat het kan bereiken, hoe het kan worden verbeterd en of het de moeite waard is om het in te zetten.

Conclusie

Binnen de komende jaren zal technologie naar verwachting het grootste deel van de toekomst van het werk van veel belangrijke organisaties bepalen. Daarom moeten bedrijven voorzichtig zijn bij het voorbereiden van hun werknemers op een technologische verandering op de werkplek.

Zoals besproken in deze blog, biedt automatisering werknemers in elk bedrijf verschillende voordelen en kansen. Bovendien is het cruciaal om te onthouden dat alle bedrijven nog steeds veel waarde hechten aan mensen. Technologie zal voorlopig alleen routinewerk vervangen. Daarom moeten bedrijven hun personeel in de toekomst gebruiken om geautomatiseerde apparatuur aan te vullen.