Google Advertisements lanceert een handvol nieuwe functies, waaronder een gemakkelijke manier voor bedrijven om videoadvertenties te maken.

Google Ads’ Liaison Ginny Marvin kondigt aan dat het maken van video’s nu beschikbaar is in de activabibliotheek:

Extra functies zijn onder meer een centrale bibliotheek voor creatieve products en een nieuwe instrument voor het toevoegen van voice-overs aan YouTube-advertenties.

Google Adverts-hulpprogramma voor het maken van video’s

Bedrijven kunnen binnen enkele minuten videoadvertenties maken met een van de nieuwe sjablonen van Google.

De instrument voor het maken van videoadvertenties heeft 14 sjablonen om uit te kiezen, die allemaal zijn ontworpen rond verschillende doelen.

Er zijn sjablonen voor het uitlichten van producten, het promoten van verkoopevenementen, het activeren van application-downloads en meer.

Google stelt in een blogpost:

“De sjablonen zijn gemaakt voor YouTube, wat betekent dat ze een optimaal tempo, merk- en productplaatsingen en prominente oproepen tot actie hebben. Ze zijn ontworpen om uw advertentie te laten opvallen en resultaten te genereren. Fulfilled sjablonen die u begeleiden, verdwijnt de complexiteit van het maken van een video clip en kunt u meer tijd besteden aan het ontwikkelen van uw berichten, doelgroepinzichten of campagnestrategie.

Het maken van een videoadvertentie is net zo eenvoudig als het vullen van een sjabloon fulfilled afbeeldingen, tekst en merkkleuren. Je kunt ook muziek toevoegen uit de audiobibliotheek van Google of een geautomatiseerde voice-more than.

Een voice-about toevoegen aan YouTube-videoadvertenties

Met behulp van de AI-technologieën van Google zet een nieuwe functie voor adverteerders tekstinvoer om in natuurlijk klinkende spraak om op YouTube-videoadvertenties te worden weergegeven.

Google gaat er prat op dat de voice-overs “bijna menselijke kwaliteit” zijn en “geoptimaliseerd voor reclame”.

U heeft toegang tot deze functie in de Google Advertisements-itembibliotheek. Zoals hieronder wordt getoond, moet u een script invoeren en kiezen uit een van de zeven stemmen.

Google maakt het gemakkelijk om videoadvertenties te makenScreenshot van assist.google.com/google-ads, juli 2022.

Nu kan al uw videoadvertentie een voice-in excess of hebben, inclusief advertenties die al zijn geüpload.

Geautomatiseerde voice-overs zijn beschikbaar in het Engels, Filipijns, Frans, Hindi, Indonesisch, Koreaans, Maleisisch, Mandarijn, Spaans en Zweeds.

Opslag van Google Adverts-merchandise

Google introduceert een centraal geplaatste activabibliotheek om de manier waarop afbeeldingen en video’s worden georganiseerd, geopend en gemaakt te verbeteren.

Google maakt het gemakkelijk om videoadvertenties te makenScreenshot van help.google.com/google-advertisements, juli 2022.

Deze functie is vooral handig voor marketingteams waar meerdere leden samenwerken aan dezelfde campagnes.

In een blogpost stelt Google:

“Met de activabibliotheek zijn afbeeldingen en video’s beschikbaar voor gebruikers in uw Google Advertisements-account in een visuele ervaring. Jij en je collega’s kunnen creatieve middelen van zowel eerdere als huidige campagnes bekijken, importeren en ordenen. Dit maakt delen, samenwerken en consistentie eenvoudig.”

Een centraal gelegen activabibliotheek elimineert de noodzaak om activa meer dan eens te uploaden. U heeft voor alle campagnes toegang tot dezelfde afbeeldingen en video’s.

Deze functie is beschikbaar in Performance Max, Discovery, App, Neighborhood, Display screen-campagnes en sommige advertentie-extensies.


bronnen: Google Advertisements-hulp, Google Adverts & Commerce-weblog.

Uitgelichte afbeelding: screenshot van weblog.google/merchandise/advertisements-commerce, juli 2022.