Dit zijn de duurste plekken om in het buitenland te werken in 2022

Een leider van de Amerikaanse Federal Communications Fee zei dat hij Apple en Google heeft gevraagd om TikTok uit hun application-winkels te verwijderen vanwege zorgen around gegevensbeveiliging. Hier afgebeeld is de TikTok-downloadpagina op een Apple Iphone op 7 augustus 2020.

Drew Angerer | Getty Photographs Nieuws | Getty Photographs

PEKING – Een leider van de Amerikaanse Federal Communications Commission zei dat hij Apple en Google heeft gevraagd om TikTok uit hun app-winkels te verwijderen vanwege China-gerelateerde zorgen in excess of gegevensbeveiliging.

De razend populaire korte video-application is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, dat onder Amerikaanse controle stond onder president Donald Trump.

Brendan Carr, een van de commissarissen van de FCC, deelde via Twitter een temporary aan Apple CEO Tim Cook en Alphabet CEO Sundar Pichai. De quick wees op rapporten en andere ontwikkelingen waardoor TikTok niet voldeed aan het application keep-beleid van de twee bedrijven.

“TikTok is niet wat het op het eerste gezicht lijkt. Het is niet alleen een app om grappige video’s of meme te delen. Dat is de schaapskleren”, zei hij in de transient. “In de kern functioneert TikTok als een geavanceerde bewakingstool die grote hoeveelheden persoonlijke en gevoelige gegevens verzamelt.”

Alphabet, Apple en TikTok hebben niet meteen gereageerd op verzoeken van CNBC om commentaar.

Carr’s short, gedateerd 24 juni op FCC-briefpapier, zei dat als Apple en Alphabet TikTok niet uit hun app-winkels verwijderen, ze hem uiterlijk 8 juli een verklaring moeten verstrekken.

De verklaringen moeten uitleggen “de basis voor de conclusie van uw bedrijf dat de heimelijke toegang tot privé- en gevoelige Amerikaanse gebruikersgegevens doorway personen die zich in Peking bevinden, in combinatie met TikTok’s patroon van misleidende voorstellingen en gedragingen, niet in strijd is met uw app store-beleid, ” hij zei.

Trump nomineerde Carr in 2018 voor een termijn van vijf jaar bij de FCC. De Senaat bevestigde in december dat de voorzitter van de commissie, Jessica Rosenworcel, nog een termijn van vijf jaar aanblijft.

Carr’s short geciteerd a BuzzFeed Nieuwsrapport van eerder in de maand dat uit opnames van TikTok-werknemersverklaringen bleek dat technici in China tussen september 2021 en januari 2022 toegang hadden tot Amerikaanse gegevens.

Het BuzzFeed-rapport bevatte een verklaring van een TikTok-woordvoerder.

Het zei: “We weten dat we een van de meest onderzochte platforms zijn vanuit veiligheidsoogpunt, en we streven ernaar elke twijfel more than de beveiliging van Amerikaanse gebruikersgegevens weg te nemen. Daarom huren we gurus in hun vakgebied in, werken we voortdurend aan het valideren van onze beveiligingsnormen , en schakel gerenommeerde, onafhankelijke derde partijen in om onze verdediging te testen.”

Op 17 juni, dezelfde dag als het BuzzFeed-rapport, TikTok aangekondigd het leidde al het Amerikaanse gebruikersverkeer naar Oracle Cloud Infrastructure en verplaatste de privégegevens van Amerikaanse gebruikers van zijn eigen datacenters in de VS en Singapore naar Oracle-cloudservers in de VS