Entrepreneur First haalt $ 158 miljoen op tegen een waardering van $ 560 miljoen en voegt Stripe's Collison-broers toe aan zijn lijst van donateurs - TechCrunch

Ondernemer eerst maakte tien jaar geleden naam in zijn thuisbasis Londen, en daarbuiten, vanwege de nieuwe benadering die nodig is om in technologie te investeren: in plaats van op zoek te gaan naar interessante, opschalende startups zoals typische VC’s, steunt het oprichters en hun zeer, zeer startup-ideeën in een vroeg stadium – zo pril dat de startups soms niet echt zijn gerealiseerd wanneer EF de eerste cheque uitschrijft.

De methode en de resultaten hebben EF naar een portefeuille gekatapulteerd die nu ongeveer $ 10 miljard waard is in excess of meer dan 500 bedrijven, en nu kondigt het zijn laatste ronde van fondsenwerving aan – $ 158 miljoen. Als atypische belegger die in sommige opzichten meer als een startup zelf wordt gerund, werft EF geld op zoals de laatste: de fondsen komen in de vorm van een Collection C die EF zelf waardeert op ongeveer $ 560 miljoen.

De investeerders zijn vaak VC’s en engelen zelf, twee groepen die altijd op zoek zijn naar een beter signaal in het opstartgeluid en deze ronde is niet anders. Het brengt nieuwe donateurs Patrick en John Collison binnen – de broers die Stripe mede hebben opgericht – samen achieved deelname van een aantal anderen die niet specifiek worden genoemd.

Degenen die er al in investeren is een indrukwekkende lijst, waaronder personen als Tom Blomfield, Taavet Hinrikus, Reid Hoffman, Matt Mullenweg, Nat Friedman, Claire Hughes Johnson, Sarah Leary, Sara Clemens, Matt Robinson, Elad Gil en Lachy Groom. Sequoia, Andreessen Horowitz, Softbank en GV behoorden tot degenen die hebben geïnvesteerd in volgende startups (maar niet in EF zelf).

EF’s mede-oprichters Alice Bentinck en Matt Clifford zeiden in een job interview dat ongeveer $ 100 miljoen zal worden gebruikt om te blijven investeren in meer ondernemers en hun startups, en het zal die investeringsinspanning omzetten in een groenblijvend fonds. Voor sommige achtergronden rekent EF, in tegenstelling tot typische durfkapitaalfondsen, geen beheervergoeding van 2% bovenop de investering van degenen waarin het belegt. Er zijn, zegt Clifford, “geen verplichtingen” voor degenen die het geld van EF aannemen, “behalve als ze een bedrijf binnen EF oprichten, bijvoorbeeld als twee individuen een bedrijf opbouwen nadat ze elkaar via ons programma hebben gevonden, ze naar onze investeringscommissie gaan na 12-14 weken krijgen we de kans om in die startup te investeren.”

Maar hoewel je EF misschien gewoon als een ander syndicaat zou beschouwen, is het doel en het concept van zichzelf meer dan dat: de relaxation van het bedrag, ongeveer een derde van deze financiering, zal worden gebruikt om EF zelf verder te bouwen.

Hoewel EF altijd een deel van het ingezamelde geld heeft gebruikt om zijn eigen activiteiten te laten groeien, gebruikt het deze ronde om dat notion meer dan ooit te verdubbelen.

Het heeft nu 120 medewerkers in kantoren in Londen, Toronto, Parijs, Berlijn, Bangalore en Singapore en is op zoek naar meer.

En daarnaast is het nu gericht op het bouwen van zijn eigen eigenlijke merchandise, application die het Kind noemt, dat een beetje klinkt als een ERP, een beetje als een CRM, een beetje als een voorspellende business enterprise intelligence-tool, en een beetje als een Tinder voor oprichters.

EF’s group maakt al gebruik van datawetenschap in zijn werk, en het klinkt alsof Form’s volgende iteratie de volgende stap zal zijn in het werk dat het al heeft gedaan met het bouwen van instruments om de databases van zijn eigen portfolio te beheren – die $ 10 miljard dekt de financiering van ongeveer 4.000 mensen, Clifford zei – om te helpen bij het sorteren en vinden van de vele kandidaten die het krijgt – 17.000 in de afgelopen 18 maanden, voegde Bentinck eraan toe – en kritisch om mensen te helpen matchen satisfied potentiële mede-oprichters.

“We hebben een portefeuillewaarde van $ 10 miljard bereikt satisfied wat in wezen een enkel products is voor een heel specifiek sort oprichter”, zei Clifford. “EF’s vlaggenschip, Form, werkt ongelooflijk goed voor nieuwe oprichters in de eerste zes tot zeven jaar van hun carrière die nu klaar zijn om te beginnen. Maar we weten dat dit maar een fractie is van alle grote potentiële oprichters ter wereld”, zegt Clifford. “Dus na verloop van tijd willen we de plek bereiken waar EF een products heeft waar elke ambitieuze ondernemer zijn mede-oprichter kan vinden. We zijn nog niet klaar om de facts te delen, maar we denken dat hier een enorm groeipotentieel is.”

Een deel hiervan zal gaan above het proberen het recept dat EF heeft gemaakt, zijn geheime saus om zo te zeggen (mijn woorden, niet die van hen), te nemen en het effectief op te kroppen.

“Intuïtie schaalt niet, en Entrepreneur Very first doet dit op schaal”, voegde Bentinck eraan toe, verwijzend naar hoe zij en Clifford onlangs samenwerkten achieved het facts science-group dat eerdere aanvragen van die 17.000 sollicitanten evalueerde. “Nu hebben we een aantal goede datapunten en kunnen we bijvoorbeeld zeggen welke conditions het meest indicatief zijn voor toekomstige financiering. We zijn op onze hoede voor het spotten van patronen in VC in het algemeen, maar we geloven in hoe je information kunt gebruiken om gezamenlijk een betere intuïtie op te bouwen.”

Meer nadruk leggen op investeren in een zeer vroeg stadium is altijd een lastig karwei geweest, niet in de laatste plaats omdat bedrijven en oprichters hun ideeën nog niet hebben bewezen.

“VC zou moeilijk moeten zijn”, zei Clifford above de inspanningen. “Innovatie is niet eenvoudig.”

Het is een van de redenen waarom terugkerende oprichters, en degenen met ervaring bij succesvolle startups, in excess of het algemeen meer aandacht krijgen: ze hebben iets meer een trackrecord dat macht beter toekomstig succes betekenen.

Maar aangezien de startup-wereld een hoge vlucht heeft genomen en het moeilijker is geworden om de meest high quality financiering voor startups te krijgen die hebben zichzelf al hebben bewezen, is het interessant om te zien dat de target verschuift en meer investeerders kijken naar manieren om verbinding te maken satisfied die eerdere concepten en meer groene oprichters. (Een new interessant voorbeeld: Sequoia en de lancering van Arc, zijn eigen poging om get in touch with te maken achieved startups en oprichters in een zeer vroeg stadium, wat een beetje geïnspireerd lijkt door EF … en interessant genoeg wees Clifford me erop dat het ten minste één EF-alum eraan werken.)

Als er een factor van lang spel in VC zit, dan zit EF waarschijnlijk in de categorie die het langste spel speelt – die $ 10 miljard + aan waarderingen heeft tot nu toe slechts $ 680 miljoen aan exits gerealiseerd. (De volledigere lijst achieved ondersteunde startups omvat Sonantic, het voice AI-bedrijf dat Spotify onlangs heeft overgenomen Tractable, een startup voor computer system eyesight insuretech werkgelegenheidsplatform Omnipresent Aztec Protocol Cleo Permutive en Twitter-overgenomen Magic Pony Technological innovation Moody’s overgenomen Passfort en doorway Facebook overgenomen Bloomsbury AI, Atlas ML en Scape.)

Die wereld zal onvermijdelijk meer stijgingen en dalingen zien voordat het volledig gestabiliseerd wordt.

Deze recente periode was er een van druk die daalde van openbare technologie naar waarderingen van de grootste particuliere startups, en vervolgens naar die in groeimodus, enzovoort, enzovoort. Ik weet niet of die waardering spreekt tot EF zelf die ook druk ziet, maar met identify Clifford zei dat het er alleen op uit was gegaan om $ 100 miljoen op te halen voor deze Series C (voor een bepaalde context haalde het $ 10 miljoen op in zijn vorige “ronde” vóór vandaag experienced EF het meest recentelijk een fonds van $ 115 miljoen opgehaald, in 2019). Hoewel het altijd moeilijk zal zijn om te zien welke startups het op de langere termijn zullen halen, spreken deze cijfers voor EF zelf, waarschijnlijk een van die “startups” die deze storm goed kunnen doorstaan.

“We gaan een nieuw tijdperk in voor durfkapitaalfinanciering, achieved een nieuwe generatie wereldwijde oprichters die ondersteuning nodig hebben om iconische bedrijven helemaal opnieuw op te bouwen”, zegt Hoffman, die ook bestuurslid van Entrepreneur Initially is, in een verklaring. “Entrepreneur To start with vertegenwoordigt een nieuwe manier voor getalenteerde mensen om toegang te krijgen tot die kans en een nieuwe manier om startup-ecosystemen buiten Silicon Valley op te bouwen.”

Bijgewerkt satisfied kleine correcties: de VC’s vermeldden EF-startups, niet EF zelf 17.000 aanvragen in de afgelopen 18 maanden, niet altijd en verduidelijking over “rondes” vs . “fondsen”.