Elon Musk heeft besloten om zijn overname van Twitter van $ 44 miljard te beëindigen, weg van een bod dat op Wall Avenue fulfilled groeiend scepticisme werd geconfronteerd.

Advocaten die de rijkste person ter wereld vertegenwoordigen, voerden aan dat de socialemediagroep de fusieovereenkomst “materieel geschonden” experienced en beweerden dat het “valse en misleidende verklaringen” leek te hebben gegeven voordat Musk ermee instemde het bedrijf in excess of te nemen.

Twitter beloofde de offer gisteravond through de rechtbanken af ​​te dwingen, wat de weg vrijmaakt voor een bittere juridische strijd satisfied de Tesla-baas.

Hun overeenkomst, die in april werd afgerond, werd algemeen beschouwd als in gevaar te komen nadat Musk in mei abrupt verklaarde dat het “on hold” was totdat hij meer informatie had more than nepaccounts op het platform. De voorwaarden van de deal omvatten onder bepaalde omstandigheden een beëindigingsvergoeding van $ 1 miljard.

De aandelen op Twitter daalden satisfied 6,2 procent, of $ 2,25, tot $ 34,56 tijdens de handel buiten kantooruren in New York na de laatste wending in de saga.

Twitter, opgericht in 2006 en gevestigd in San Francisco, Californië, accepteerde Musk’s bod van $ 54,20 for each aandeel nadat hij in het voorjaar een belang van 9 procent had bekendgemaakt en een uitnodiging om lid te worden van het bestuur afwees.

Musk, 51, is main government van Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s, en SpaceX, de raketten- en satellietgroep. Hij heeft een persoonlijk fortuin van $ 238 miljard, volgens Forbes, grotendeels afkomstig van zijn belangen in de twee bedrijven. Hij is een van de meest prominente gebruikers van Twitter, achieved meer dan 100 miljoen volgers.

Gisteren zei Bret Taylor, voorzitter van Twitter: “Het Twitter-bestuur is vastbesloten om de transactie af te ronden tegen de prijs en voorwaarden die zijn overeengekomen met de heer Musk en is van approach juridische stappen te ondernemen om de fusieovereenkomst af te dwingen. We zijn ervan overtuigd dat we zullen zegevieren in de Delaware Courtroom of Chancery.”

Vorige maand, nadat Musk publiekelijk de juistheid had betwijfeld van Twitter’s schatting dat zogenaamde spambots goed waren voor ongeveer 5 procent van zijn totale gebruikersbestand, gaf het bedrijf hem toegang tot zijn ‘firehose’, een opslagplaats van onbewerkte gegevens above honderden miljoenen dagelijkse tweets.

Maar in een brief aan Vijaya Gadde, de chief lawful officer van Twitter, suggereerden de juridische vertegenwoordigers van Musk dat de groep zijn contractuele verplichtingen niet was nagekomen.

De miljardair heeft bijna twee maanden gezocht naar gegevens around de prevalentie van nepaccounts op het platform van de sociale mediagroep, zeiden ze, en beschreven de informatie als “fundamenteel” voor de deal.

“Twitter heeft gefaald of geweigerd om deze informatie te verstrekken”, beweerden de advocaten van Musk. “Soms heeft Twitter de verzoeken van de heer Musk genegeerd, soms heeft het ze afgewezen om redenen die ongerechtvaardigd lijken, en soms heeft het beweerd te voldoen terwijl het de heer Musk onvolledige of onbruikbare informatie gaf.”

De aandelen van Tesla, die waren getroffen door bezorgdheid onder beleggers around de mogelijke effects van Musk’s jacht op Twitter, gained 1,4 procent, of $ 10,41, tot $ 762,70.