Dow Jones-futures: markt stijgt naar groot probleemgebied terwijl banenrapport opdoemt

De Dow Jones-futures daalden van de ene op de andere dag licht, samen met de S&P 500-futures en de Nasdaq-futures. De marktrally toonde donderdag kracht, waarbij de hoop op stimuleringsmaatregelen in China een grote boost gaf aan aandelen, grondstoffen en de rente op staatsobligaties. Maar de belangrijkste indices stuiten op een belangrijk weerstandsgebied met het banenrapport van juni vóór de opening van vrijdag.
XChinese e-commerce gigant Alibaba (BABA), leider in genbewerking Crispr Therapeutics (CRSP), steenkool mijnwerker Alliantie Resource Partners (ARLP), nutsinfrastructuurbedrijf Quanta-services (PWR) en zonne-energie spelen Enphase Energie (ENPH) flitsten donderdag koopsignalen.

Het BABA-aandeel maakte belangrijke niveaus vrij na berichten over nieuwe stimuleringsmaatregelen in China. CRSP-aandelen hebben een vergelijkbare grafiek als die van Alibaba. Het ARLP-aandeel herstelde zich van zijn 50-daagse lijn en maakte kortetermijnniveaus vrij. PWR-voorraad en Enphase Energy zorgden voor vroege invoer in rommelige handvatten.

GME-aandelen daalden van de ene op de andere dag met 6% toen de winkelketen van videogames CFO Mike Recupero ontsloeg en aanzienlijke ontslagen maakte in het hele bedrijf. laat woensdag, SpelStop (GME) kondigde plannen aan voor een 4-voor-1 aandelensplitsing. GME-aandelen stegen donderdag met 15%.

TWTR-aandelen daalden van de ene op de andere dag met 4% tot net boven de 37 na berichten dat de Twitter-deal van Tesla-CEO Elon Musk “ernstig in gevaar” is. Twitter (TWTR) herhaalde donderdag dat het bij zijn schatting blijft dat 5% van de accounts bots zijn, maar Musk is blijkbaar niet tevreden. Hij heeft naar verluidt ook moeite om de financiering rond te krijgen voor de deal van $ 44 miljard en $ 54,20 per aandeel. Musk wil misschien uit de deal stappen of een veel lagere prijs betalen, maar hij heeft volgens experts weinig juridische opties.

Parvenu (UPST) rapporteerde een voorlopige omzet in het tweede kwartaal van $ 228 miljoen versus het doel van $ 295 miljoen tot $ 305 miljoen. Aandelen kelderden 17% in de uitgebreide handel. UPST-aandelen crashten op 10 mei met 56% ten opzichte van die eerdere voorspelling.

Tesla-verkopen, EV-aandelen

Begin vrijdag krijgen investeerders de verkoop van Tesla China voor juni, hoewel de EV-gigant al wereldwijde leveringen in het tweede kwartaal heeft gemeld. Eerder deze week meldde de China Passenger Car Association dat Tesla in juni 78.000 in China gemaakte voertuigen heeft geleverd, volgens voorlopige cijfers. Ondertussen zouden verdere tekenen dat China de EV-subsidies zal verlengen, hiervan moeten profiteren Tesla (TSLA) en Chinese EV-fabrikanten.

Tesla-aandelen stegen donderdag met 5,5% tot 733,63 en raceten boven de 21-daagse lijn. Dat is ondanks nog een andere NHTSA-sonde van een dodelijke crash waarbij mogelijk Tesla Autopilot betrokken is. Het is ook na een rapport dat Musk vorig jaar een tweeling verwekte met een topman.

EV en batterijgigant BYD (BYDDF) sprong 4,6% naar 42,40, een nieuwe slotkoers, die buiten het koopbereik kwam. Li Auto (LI) won 1,8% tot 39,26%, in de buurt van de top van een koopzone.

PWR-voorraad is aan IBD-klassement. Enphase Energy-voorraad staat op de IBD 50. Quanta Services en ENPH voorraad zijn op de IBD Big Cap 20. Quanta Services was donderdag de IBD-aandeel van de dag.

De video die in dit artikel is ingesloten, besprak de marktactie van donderdag en analyseerde deze AMD (AMD), Baidu (BIDU) en ARLP-aandelen.

Jobrapport

De Arbeidsafdeling zal het banenrapport van juni om 8.30 uur ET vrijgeven. Economen verwachten dat de niet-agrarische loonlijsten met 270.000 zullen stijgen ten opzichte van de stijging van 390.000 banen in mei.

Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting op 3,6% blijven. Een lager werkloosheidspercentage zou de Federal Reserve zorgen baren, die de arbeidsmarkten wil versoepelen.

Het banenrapport, samen met de consumentenprijsindex van juni volgende week, zullen de sleutel zijn voor de vooruitzichten voor een renteverhoging door de Fed. Maar de Fed lijkt vast te zitten aan een nieuwe stap van 75 basispunten voor eind juli. Er zullen nog twee CPI- en banenrapporten zijn vóór de vergadering van september.

Dow Jones Futures vandaag

De Dow Jones-futures stegen lager ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures verloren 0,15%. Nasdaq 100-futures stegen 0,2%.

Het banenrapport van juni zal zeker de Dow Jones-futures vóór de opening laten slingeren.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De rally op de aandelenmarkt begon hoger en nam snel toe, en sloot bijna sessiehoogten af ​​met brede winsten.

China kan provinciale overheden toestaan ​​obligaties uit te geven voor maximaal $ 220 miljard aan infrastructuuruitgaven, meldde Bloomberg, wat de wereldwijde economische hoop schraagde.

De Dow Jones Industrial Average steeg 1,1% in de beurshandel van donderdag. De S&P 500-index zakte 1,5%. De Nasdaq-composiet steeg 2,3%. De small-cap Russell 2000 steeg 2,35%.

De prijs van ruwe olie in de VS steeg met 4,3% tot $ 102,73 per vat, weer boven het niveau van $ 100. Futures op benzine stegen met 5,6% en futures op aardgas met 14%.

Koperfutures stegen meer dan 4%, aangewakkerd door de hoop op stimuleringsmaatregelen in China.

Het rendement op tienjarige staatsobligaties steeg met 10 basispunten tot 3,01%. Het rendement op tweejarige staatsobligaties steeg met 8 basispunten tot 3,04%, wat nog steeds wijst op een lichte inversie.

ETF’s

Een van de beste ETF’s, de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) steeg 1,5%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) steeg met 0,2%. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) ging 1,9% vooruit. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) knalde 4,6%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) herstelde 5,2% en de Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) steeg met 2,3%. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) steeg 1,3%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) 1,5% toegevoegd. De Energy Select SPDR ETF (XLE) stuiterde 3,6% en de Financial Select SPDR ETF (XLF) won 1,45%. Het Health Care Select Sector SPDR Fonds (XLV) steeg met 0,4%.

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen, ARK Innovation ETF (ARKK) sprong 6,5% en ARK Genomics ETF (ARKG) 6,4%. Tesla-aandelen zijn een belangrijke participatie in de ETF’s van Ark Invest. CRSP-aandelen zijn een opmerkelijke ARKG-holding. Cathie Wood’s Ark bezit ook enkele BYD-aandelen.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Aandelen knipperende koopsignalen

BABA-aandelen wonnen 2,75% tot 122,39, waarmee ze boven het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen uitkwamen. Het is ook aantoonbaar dat het een dieptepunt aan het opruimen is, met een weerstand van net boven de 121 in de afgelopen maand. Het Alibaba-aandeel bereikte in maart een dieptepunt, samen met vele andere Chinese namen, maar bijna de hele bodem vormde zich onder de 200-dagen. De relatieve sterkte van het BABA-aandeel bevindt zich echter op het hoogste niveau sinds november.

Pinduoduo (PDD) en Baidu hebben recentelijk boven hun 200-daagse lijnen gehandeld.

Het CRSP-aandeel steeg met 7,6% tot 78,20, boven de 200-daagse lijn en wist de weerstand van de afgelopen weken. Maar in tegenstelling tot Alibaba heeft het aandeel Crispr geen bodem, hoewel het zijn dieptepunten in mei niet onderschreed. Crispr en Vertex Pharmaceuticals (VRTX) testen een gen-bewerkt medicijn dat een functionele remedie zou kunnen bieden voor twee bloedziekten, sikkelcelziekte en bèta-thalassemie.

Het aandeel Alliance Resource Partners steeg met 5,6% tot 19,41 en kaatste terug boven de 50-daagse lijn, door een neerwaartse trendlijn te breken en de kortetermijnweerstand om 19,35 op te ruimen. Al deze bieden redenen om vroegtijdig in deze kolenvoorraad te stappen. ARLP-aandelen consolideren, maar hebben meer tijd nodig om een ​​nieuwe basis te smeden na sterke winsten voor een groot deel van 2022.

Het ENPH-aandeel steeg met 6,1% tot 206,84. Enphase heeft een 217.33 handvat kooppunt op een dubbele bodem. Op donderdag brak ENPH-aandeel een neerwaartse trend in het handvat en bereikte intraday een kortetermijnniveau van 210,10. Beleggers die Enphase-aandelen willen betreden, willen misschien op zijn minst een positie beginnen bij een vroege instap, gezien de grote dagelijkse schommelingen van het zonnespel.

Quanta-aandelen wonnen 4,7% tot 132,25, werkend in de richting van een kooppunt van 138,56 vanuit een ietwat onhandige kop-met-handvatbasis. Binnen de diepe greep brak PWR-aandeel een trendlijn en wist het hoogste punt van vorige week van 129.86. Maar het volume was licht op donderdag, terwijl Quanta-aandelen 9,9% boven de 50-daagse lijn liggen.

Analyse van marktrally

De beursrally blijft aan kracht winnen, met solide tot sterke winsten voor de belangrijkste indexen. Het volume daalde echter ten opzichte van de sessie van woensdag.

In tegenstelling tot woensdag, toen verliezende aandelen gemakkelijk de winnaars overtroffen, was de marktbreedte sterk.

De medische sector is nog steeds de leidende sector, hoewel er enkele voorzichtige tekenen zijn van een grotere kracht.

De marktrally blijft onder druk staan, hoewel de omstandigheden minder nijpend zijn dan eind vorige week.

De S&P 500, Dow Jones en Russell 2000 herstelden hun 21-daagse voortschrijdende gemiddelden. De Nasdaq, die woensdag net de 21-daagse lijn bereikte, liep op tot net onder de 50-daagse lijn en eind juni.

Met name de composiet net boven het voortschrijdend gemiddelde over 10 weken. Daar raakte de Nasdaq vorige week weerstand, wat leidde tot een scherpe uitverkoop. De Nasdaq bereikte begin juni en eind april weerstand op de 10-wekenlijn.

De 10-weekslijn was een weerstandsgebied voor veel individuele aandelen, maar megacaps zoals Appel (AAPL) en Google-ouder Alfabet (GOOGL) duwen er goed langs. TSLA-aandelen bevinden zich nu iets boven de lijn van 10 weken, nadat ze vorige week lager waren teruggekeerd van dat belangrijke niveau.

Zelfs als de belangrijkste indices hun 10-weeks lijnen overtuigend wissen, zouden ze bijna onmiddellijk weerstand ondervinden bij de pieken van begin juni.

Het banenrapport van vrijdag zou een grote marktkatalysator kunnen zijn, zowel omhoog als omlaag. Gezien de marktwinsten van deze week, vooral voor de Nasdaq, tegen belangrijke weerstand, zou een terugval na banen geen verrassing zijn.

Koper, ruwe olie en andere grondstoffen bulderden donderdag terug, terwijl de rente op staatsobligaties herstelde. Maar daarin schuilt een dilemma. Als de rente op staatsobligaties blijft stijgen, zal dat dan wegen op de aandelen, vooral op de groei? als de grondstoffen weer opveren richting hoogtepunten, zou dat de inflatiezorgen kunnen doen herleven en agressieve renteverhogingen door de Fed voor langere tijd kunnen stimuleren.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

Nu de marktrally zich enigszins stabiliseert, zouden beleggers wat meer exposure kunnen toevoegen, misschien een voorzichtige uitbreiding van de medische sector. Maar de opwaartse trend blijft onder druk staan ​​en de indices komen precies op niveaus die het grootste deel van het jaar als felle weerstand hebben gefungeerd.

Aandelen die nu stijgen, vooral namen met een hoog octaangehalte zoals Crispr, zouden snel kunnen verkopen als de markt omkeert.

Als de belangrijkste indexen hun 10-weeks en 50-dagen lijnen wissen, zouden beleggers hun kaspositie geleidelijk kunnen verminderen. Maar de marktrally zou nog steeds snel achter elkaar te maken krijgen met meerdere weerstandsniveaus.

Na het banenrapport en de CPI-gegevens van volgende week, begint het winstseizoen op stoom te komen. Met de economie in beweging, zal bedrijfsbegeleiding van cruciaal belang zijn en een grote impact kunnen hebben op individuele aandelen, sectoren en de algehele markt.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Vang de volgende grote winnende voorraad met MarketSmith

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD

Tesla versus BYD: Welke EV-gigant is de beste koop?