Crypto-hedgefonds Three Arrows vraagt ​​faillissement aan

A few Arrows Capital heeft Chapter 15 faillissement aangevraagd in New York, enkele dagen nadat de liquidatie van het belegerde crypto-hedgefonds begon op de Britse Maagdeneilanden.

De liquidatie en de daaropvolgende faillissementsaanvraag vallen samen met een niet aflatende cryptomarktcrash die kredietverstrekkers, beurzen en investeerders heeft omhuld. Populaire crypto-tokens zoals bitcoin en ether zijn met ongeveer 70 procent gedaald sinds het plaatsen van all-time highs tijdens de bull operate van vorig jaar.

Adviesbureau Teneo werd aangewezen als de gezamenlijke vereffenaar van het hedgefonds, achieved executives Russell Crumpler en Christopher Farmer aangesteld om toezicht te houden op de liquidatie.

Ook deze 7 days berispte de Monetaire Autoriteit van Singapore A few Arrows voor het verstrekken van valse informatie en het overtreden van de drempelwaarde voor activa onder beheer. Het fonds werd eerst beheerd in Singapore voordat het in september overging naar de BVI.

De Singaporese toezichthouder voor financiële diensten voegde eraan toe dat het “beoordeelde of er nog meer inbreuken waren door A few Arrows Capital op de voorschriften van MAS”.

Volgens gerechtelijke documenten die door de Financial Periods zijn gezien, beweerde Deribit dat de crypto-opties en futures-uitwisseling van Three Arrows er niet in waren geslaagd $ 80 miljoen terug te betalen, omdat financiële problemen het hedgefonds hebben geteisterd.

De $ 80 miljoen bestond uit 1.300 bitcoin en 15.000 ether, die werd gewaardeerd op ongeveer $ 42 miljoen. De lening omvatte ook een negatieve activawaarde van $ 37,1 miljoen.

Deribit had gezegd “het bedrijf is of zal waarschijnlijk niet in staat zijn om zijn schulden te betalen wanneer deze opeisbaar worden, en is daarom bancrupt”.

In de papieren die zijn ingediend bij de federale faillissementsrechtbank van New York, zei Three Arrows: “[b]y het indienen van het verzoekschrift om deze hoofdstuk 15-zaak te starten, de buitenlandse vertegenwoordigers [Teneo] streven naar actieve inspanningen van individuele schuldeisers om activa in beslag te nemen en de standing-quo te behouden en de buitenlandse vertegenwoordigers een kans te geven [to] stabiliseer de nalatenschap van de schuldenaar, bewaar de activa van de schuldenaar en voer een volledig onderzoek uit naar:
de schuldenaar, vorderingen op zijn nalatenschap en zijn activa, met inbegrip van rechtsvorderingen”.

De financiële dienstverleners van Crypto BlockFi en Genesis hebben vorige maand ook enkele posities van A few Arrows geliquideerd nadat het niet in staat was om aan de margestortingen te voldoen.

Movie: Hoogtepunten van de FT crypto en digitale activa top rated | FT Stay