Bitcoin verhandeld onder een belangrijk psychologisch niveau op maandagavond, terwijl andere grote munten ook daalden, aangezien de wereldwijde markt voor cryptocurrency met 4,05% daalde tot $ 888,7 miljard op het moment van schrijven.Prijsprestaties van belangrijke munten
Munt 24 uur 7 dag Prijs
Bitcoin BTC/USD -3,9% -1,3% $19.981,91
Ethereum ETH/USD -6% -4,8% $ 1.097,13
Dogecoin DOGE/USD -7,7% -11,2% $ 0,06Top 24-uurs gainers (gegevens via CoinMarketCap)
cryptogeld 24-uurs % verandering (+/-) Prijs
Arweave (AR) +3,9% $ 12,02
Loopring (LRC) +1,35% $ 0,11
Dai (DAI) +0% $ 1

Zie ook: Hoe u gratis NFT’s kunt krijgen

Waarom het uitmaakt: Bitcoin handelde onder de $ 20.000, terwijl Ethereum op het moment van schrijven bijna onder $ 1.000 zakte toen het sentiment rond risicovolle activa opnieuw verslechterde.

Cryptocurrencies volgden maandag zwakkere aandelen, aangezien de grote Amerikaanse indices S&P 500 en Nasdaq 1,15% en 2,26% lager eindigden.

Futures voor de S&P 500 en Nasdaq stegen echter respectievelijk met 0,04% en 0,01%, vooruitlopend op de winstaankondigingen van grote bedrijven.

“Er is weer een berenmarktrally gekomen en we gaan nu het winstseizoen in en een nieuwe week met grote economische rapporten, bang voor wat ons te wachten staat. De Amerikaanse inflatiecijfers halverwege de week zijn opvallend, aangezien beleggers hun vingers kruisen voor tekenen van dalende prijzen,” zei OANDA senior marktanalist Craig Erlam, in een notitie gezien door Benzinga.

Erlams collega bij OANDA, Edward Moya zei dat de laatste bearish-cyclus voor Bitcoin dicht bij het testen van de “historisch bekende 80%-dalingen die we in de afgelopen crypto-winters zouden zien.”

“Het niveau van $ 14.000 lijkt aanzienlijke ondersteuning te kunnen bieden als Bitcoin later deze week breekt. Het inflatierapport van deze week zou de trigger kunnen zijn voor een laatste grote duik voor crypto’s.

De US-dollar bleef sterker worden naarmate de verwachtingen voor nog een renteverhoging werden verhoogd. Bij het ter perse gaan, steeg de dollarindex — een maatstaf voor de sterkte van de dollar ten opzichte van zes van zijn tegenhangers — tot 108,19.

Cryptocurrency-handelaar Justin Bennett waarschuwde op Twitter dat mensen moeten stoppen met proberen dollarindextoppen te noemen, omdat de tekens wijzen naar 120 voor de index. Bennett heeft in het verleden commentaar geleverd op de omgekeerde relatie tussen cryptocurrencies en de dollar.

de chartist Ali Martinez zei dat Bitcoin onder zijn 100-uur voortschrijdend gemiddelde was gedaald tot de $ 19.900 niveaus en als deze niet standhouden, zouden de verliezen kunnen oplopen tot de $ 19.300 of zelfs $ 18.630 niveaus.

On-chain analysebedrijf Glassnode zei in een notitie dat de lange termijn houder uitgegeven output winst ratio (LTH-SOPR), die de winstratio aangeeft die wordt vastgelegd door langetermijnhouders van Bitcoin, laat zien dat zogenaamde diamanten handen pijn hebben.

Een LTH-SOPR-waarde van 2,0 betekent dat langetermijnhouders munten uitgeven tegen een prijs die 2x hun kostenbasis is, terwijl een waarde die lager is dan 1,0 betekent dat beleggers verliezen realiseren of munten uitgeven tegen een prijs die onder hun kostenbasis ligt.

Bitcoin LTH-SOPR (30-daags voortschrijdend gemiddelde) — Courtesy Glassnode

“LTH-SOPR wordt momenteel verhandeld tegen 0,67, wat aangeeft dat de gemiddelde LTH die hun munten uitgeeft, een verlies van 33% inhoudt”, aldus Glassnode.

Hoewel extreme financiële stress en “vingerafdruk van een wijdverbreide capitulatie” kunnen worden waargenomen, zei Glassnode, “kan er nog steeds een combinatie zijn van zowel tijdspijn (duur) als misschien verder neerwaarts risico om de vastberadenheid van beleggers volledig te testen, en de markt in staat te stellen om zorgen voor een veerkrachtige bodem.”

Lees volgende: Ethereum-kosten dalen voor het eerst in 2 jaar onder $ 0,90