13 van de beste ontbijtplekken van de Gold Coast

Birla Company, het vlaggenschipbedrijf van MP Birla Group, registreerde een daling van 56 procent van de geconsolideerde nettowinst tot ₹ 62 crore voor het kwartaal eindigend op 30 juni 2022, vergeleken achieved ₹ 142 crore in dezelfde periode vorig jaar.

De winstgevendheid werd aangetast door stijgende stroom-, brandstof- en vrachtkosten. De kosten voor het optimaliseren van de nieuw in gebruik genomen Mukutban-fabriek van de dochteronderneming RCCPL Private Ltd in het oosten van Maharashtra hadden ook een grote impression op de algehele winstgevendheid, grotendeels in overeenstemming satisfied de interne prognoses van het administration, aldus het bedrijf in een verklaring.

De geconsolideerde bedrijfsopbrengsten stegen fulfilled 26 procent tot ₹ 2.218 crore tijdens het verslagkwartaal in vergelijking satisfied ₹ 1.758 crore in dezelfde periode vorig jaar.

EBITDA-prestaties

De EBITDA van het bedrijf, inclusief Mukutban, daalde achieved 22 procent tot ₹ 2,73,61 crore, terwijl de exclusief Mukutban tijdens de verslagperiode satisfied ongeveer 12 procent daalde tot ₹ 312,19 crore (₹ 352,90 crore). Alleen cijfers exclusief Mukutban zijn vergelijkbaar satisfied die van vorig jaar.

De commerciële productie in Mukutban begon op 30 april 2022 en het administration heeft een gedetailleerd program opgesteld om de productie in de komende kwartalen op te voeren. De verwachting is dat de fabriek tegen het einde van het lopende boekjaar crack-even zal draaien op EBITDA-niveau.

Op piekcapaciteit zal de fabriek naar verwachting 3,9 miljoen ton cement for each jaar produceren en de totale productiecapaciteit van het bedrijf met bijna 20 procent opschalen tot bijna 20 miljoen ton.

“Wat fiscale stimuleringsmaatregelen betreft, is het totale recht gebaseerd op de kapitaaluitgaven die zijn gedaan voor het Mukutban-task. De stimulans zal worden toegekend in de vorm van 100 procent terugbetaling van SGST, elektriciteitsheffing en royalty’s op kalksteen die door de eenheid worden betaald, “zei het.

Het bedrijf voegde eraan toe: “Incentives op grond van SGST-vergoedingen zullen beginnen te groeien na de uitputting van het voorbelastingskrediet op kapitaaluitgaven van FY23-24. Het zal de winstgevendheid van het bedrijf aanzienlijk verhogen.”

Statistieken in excess of Mukutban

Alle eenheden samen daalde de EBITDA per ton van de cementdivisie achieved bijna 36 procent tot ₹ 645. Echter, gecorrigeerd voor de opstartkosten van Mukutban, bleef de winstgevendheid van de divisie voor het juni-kwartaal, uitgedrukt als EBITDA for each ton, min of meer onveranderd op ₹ 751, vergeleken met ₹ 755 voor het volledige boekjaar eindigend op 31 maart 2022 , ondanks toenemende kostendruk.

Hoewel het bedrijf erin slaagde de realisatie van de cementverkoop voor het kwartaal van juni achieved bijna 8 procent te verbeteren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar tot ₹ 5.311 per ton, was dit niet genoeg om de stijging van de brandstofkosten achieved 79 procent op jaarbasis te compenseren. .

Op sequentiële foundation zijn de brandstofkosten in het kwartaal van juni achieved 21 procent gestegen. In combinatie met een algemene stijging van de grondstoffenprijzen, stegen de totale kosten voor het kwartaal van juni achieved 19 procent ten opzichte van vorig jaar tot ₹ 734 for every ton.

gepubliceerd op

07 augustus 2022