Arbeidsmarkt heeft 372.000 banen toegevoegd ondanks toenemende angst voor recessie

Alleen al in juni voegde de arbeidsmarkt er maar liefst 372.000 banen aan toe, ondanks de toenemende angst voor een recessie.

FEITEN OM TE WETEN

De banengroei in juni overtrof ruim de ongeveer 250.000 nieuwe banen die economen hadden voorspeld, maar bleef achter bij de herziene schatting van 384.000 nieuwe banen die in mei werden toegevoegd, volgens gegevens die vrijdag doorway het ministerie van arbeid zijn vrijgegeven.

Volgens overheidsgegevens zijn de sectoren die zich het snelst hebben ontwikkeld, de sectoren die gezondheidszorg, professionele en commerciële diensten en vrije tijd en gastvrijheid bieden. Voor de vierde maand op rij bleef het op 3,6 procent, onder het pre-pandemische cijfer van 3,5 procent in februari 2020, toen de werkloosheid op het laagste niveau stond sinds 1969.

Het maandelijkse banenrapport komt een dag nadat carrièreservicebedrijf Challenger Gray meldde dat Amerikaanse bedrijven in juni 32.517 ontslagen troffen, bijna 59 procent meer dan een jaar eerder en het slechtste resultaat sinds februari 2021 als gevolg van een toename van het aantal ontslagen in de vastgoedsector. , automobiel- en mediasectoren.

Ook op donderdag zei het ministerie van Arbeid dat vorige 7 days 235.000 nieuwe werkloosheidsaanvragen zijn ingediend, een stijging van 4.000 10 opzichte van de vorige week en het grootste aantal in zes maanden.

EEN KORTE GESCHIEDENIS

Op het hoogtepunt van de pandemische onzekerheid in het voorjaar van 2020 gingen meer dan 20 miljoen banen verloren desalniettemin heeft de arbeidsmarkt het economisch herstel snel en sterk gestimuleerd. De aanhoudende inflatie en het vooruitzicht van stijgende rentetarieven, die vaak een negatief result hebben op de winstgevendheid van bedrijven, hebben echter twijfel doen rijzen over de gezondheid van de economie als geheel. De deprimerende stemming heeft geleid tot golven van ontslagen bij the latest bloeiende technologie- en vastgoedbedrijven, en grote bedrijven zoals Amazon en Walmart hebben beide een vertraging gesignaleerd in hun aanwervingsvereisten. De leidinggevenden van Walmart hebben “overbezetting” de schuld gegeven van de tegenvallende winst in het derde kwartaal van het bedrijf.

CITAAT VAN KRITIEK BELANG

Volgens een vice-president van Challenger, “hebben veel van de bedrijfstakken die dit jaar ontslagen vallen, nu te maken fulfilled de ineenstorting van de huizenmarkt, omdat de vraag naar hypotheken opdroogt en financiering moeilijker en duurder wordt om te krijgen.” Naarmate de angst voor de recessie en de inflatie toeneemt, verminderen IT-bedrijven hun personeelsbestand in toenemende mate. Sommige bedrijven geven vrijwillig ontslag, terwijl andere – zoals Tesla en Meta – actief een sfeer bevorderen waarin werknemers zouden willen vertrekken.

De tegenvallende winsten van het afgelopen kwartaal werden toegeschreven aan ‘overbezetting’ bij Walmart.

LAATSTE GEDACHTEN

Ontslagen zijn nooit leuk, maar de loondruk lijkt een climax te hebben bereikt. Als dit soort gegevens nog een paar weken aanhouden, is de financiële situatie misschien – heel misschien – precair genoeg om de Fed in staat te stellen het tempo van de renteverhogingen terug te schroeven.

BEKIJK ONZE SOCIAL MEDIA KANALEN

Facebook: Klik hier

Instagram: Klik hier

Twitter: Klik hier

TikTok: Klik hier

LinkedIn: Klik hier

Andere bronnen die u misschien leuk vindt:

Waarom bedrijven zich zorgen moeten maken about cyberbeveiliging te midden van Rusland-Oekraïne Nieuws

Manieren voor bedrijven om cyberbeveiligingsrisico’s bij fusies en overnames te verminderen

Cyberbeveiliging en Loved ones Places of work – MCDA CCG, Inc.

Pas op voor intimiderende oplichting gericht op uw bedrijf

Beheer uw bedrijf door moeilijke tijden – overwin uw angst