Bijna zes op de tien kleine en middelgrote bedrijven geven volgens nieuw onderzoek de voorkeur aan een hybride manier van werken, waarbij thuiswerken wordt gecombineerd achieved naar kantoor gaan.

Satisfied de oogverblindende energietarieven die blijven steken voor werknemers die thuis werken, kunnen de kosten van levensonderhoud miljoenen dwingen om thuis en het hoofdkantoor in evenwicht te brengen – zijn ze noodzakelijkerwijs web zo blij als ze waren om voornamelijk vanuit hun eetkamers en tuinkantoren te werken?

De MKB-barometer van PRISM, die 2000 kleine en middelgrote bedrijven ondervroeg, suggereerde dat sommige werknemers in de nasleep van de pandemie misschien nooit naar behoren ‘terug naar kantoor gaan’.

Het rapport stelt dat er wereldwijd 400 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen zijn – waarvan 5,6 miljoen kmo’s alleen al in het VK – en dat bedrijven van deze omvang maar liefst 99% van de bedrijven van de Europese Unie uitmaken. Bovendien vertegenwoordigen kmo’s drievijfde van de werkgelegenheid in de Britse particuliere sector, en ongeveer de helft van de omzet.

Maar veel kmo’s werden geconfronteerd achieved het vooruitzicht om hun prijzen voor klanten te verhogen als gevolg van de torenhoge rentetarieven en energiekosten – en de situatie werd nog verergerd door grondstoftekorten en problemen fulfilled de toeleveringsketen.

Onderzoekers voerden aan dat de ‘dubbele schok van COVID-19 en de Russische invasie van Oekraïne’ ertoe heeft geleid dat de inflatie is gestegen terwijl de groei is vertraagd. “Commentatoren vragen zich af of we op het punt staan ​​een terugkeer te zien van een wereldwijde stagflatie in de stijl van de jaren 70 – die beleidsmakers angst aanjaagt omdat er weinig monetaire instrumenten zijn om dit aan te pakken”, voegt het rapport toe.

De MKB-barometer stelt ook: “Ons onderzoek toont aan dat MKB-bedrijven in de zijwind zitten en nog wendbaarder moeten worden, niet alleen om op korte termijn te overleven, maar ook om klaar te zijn voor hun toekomstige groei”.

Veel van deze wendbaarheid, zo kan worden betoogd, zou kunnen voortkomen uit een zorgvuldige adoptie van hybride werken – waardoor werknemers hun tijd kunnen verdelen tussen thuis en op kantoor. Een dergelijke flexibiliteit kan voor een KMO echter 10 koste gaan van de gemiddelde werknemer.

Het is veelzeggend dat, hoewel veel werknemers graag zoveel mogelijk thuis willen werken, torenhoge kosten voor levensonderhoud – zoals elektriciteit en fuel van hun eigendommen – hen ertoe kunnen dwingen om op kantoor naar goedkopere dagelijkse uitgaven te zoeken. De energieprijzen overtreffen momenteel de kosten van de dagelijkse treintarieven – en degenen die kunnen lopen of fietsen naar het werk, kunnen natuurlijk nog meer geld besparen.

Zou dit kunnen betekenen dat kmo’s hun houding 10 opzichte van hybride werken zorgvuldig moeten afwegen om hun werknemers aan de kant te houden? Of wordt thuiswerken weer populair als de inflatie daalt en de kosten van levensonderhoud dalen?

Dergelijke zaken zijn niet de enige zorg voor kmo’s die op weg zijn naar het put up-COVID-oorlogsklimaat in Oekraïne. PRISM’s MKB-barometer suggereert verder dat het onvermogen om MKB-bedrijven te beschermen, krachtige gevolgen heeft voor de bredere economie – met een bloeiende MKB-sector die een land uit een recessie kan rukken.

Uit het onderzoek bleek dat bijna zes op de tien mkb-bedrijven zeggen dat ze prioriteit geven aan digitale transformatie, terwijl iets meer dan de helft van alle bedrijven zei optimistisch te zijn dat hun organisatie IT-problemen zou kunnen oplossen en tegelijkertijd een nieuw digitaal klimaat zou kunnen opbouwen. Veel bedrijven moesten hun digitaliseringsproces versnellen nadat COVID bedrijven dwong om op afstand te werken.

Meer dan 70% van de mkb’ers zei dat voordelen, zoals lagere kosten en hogere inkomsten, die digitalisering in het komende half decennium kan opleveren, hen in staat stelt om zaken met hoge marges vast te leggen by way of verbeterde inzichten in klantgedrag doorway middel van knowledge-analyse.

Susannah Streeter, senior investerings- en marktanalist bij Hargreaves Lansdown, zei: “Bedrijven en consumenten zetten zich al schrap voor verdere renteverhogingen die het risico lopen de kosten van levensonderhoud en zaken duurder te maken.

“De giftige combinatie van hoge grondstofkosten, problemen fulfilled de toeleveringsketen en de strijd om arbeid weegt al op de vraag, en de zorg is dat als de tarieven te snel stijgen, dit de economie in een neergang kan doen belanden”.

Het rapport onderzocht ook de geografische verschillen die het VK doordringen – satisfied Londen en het zuidoosten met ongeveer drie keer meer investeringen for each hoofd in transportation in vergelijking achieved de rest van het VK, evenals het meest succesvolle onderwijssysteem en een magneet voor het “beste expertise”.

Robert Colvile, directeur van het Centre of Plan Experiments, onderzocht de kwestie van het nivelleren rond het VK om geografische ongelijkheden uit te roeien: “De beste manier om de regio’s van Groot-Brittannië te verbeteren, is niet om het zuiden te straffen voor zijn welvaart, maar om alle deel van Groot-Brittannië de vrijheid en de instrumenten om te strijden om talent, investeringen en infrastructuur. Het is geen toeval dat we tegelijkertijd een van de meest gecentraliseerde landen van Europa en een van de meest geografisch ongelijke zijn.”

Nick King, Head of Business Policy bij het Centre for Plan Scientific tests, voegde toe: “Of dit nu wordt bereikt door deconcentratie, investeringen in infrastructuur, een vernieuwde benadering van vaardigheden en onderwijs of de introductie van nieuwe bedrijfsvriendelijke ‘Opportunity Zones’, de enige manier om de kloof te dichten en economische groei in het hele land tot stand te brengen, is doorway de particuliere sector alle reden te geven om te investeren en actief te zijn in die delen van ons land die investeringen het meest nodig hebben”.

Hoewel wendbaarheid misschien aan de orde van de dag is voor kmo’s die na de pandemie streven naar succes, zijn het ook gewone werknemers die wendbaar moeten blijven. Digitalisering en hybride arbeidsnormen kunnen deze bedrijven en hun personeel helpen om toekomstige chaos te voorkomen, maar de huidige financiële crises kunnen een lichte stagnatie in de race voor evolutie veroorzaken. De komende jaren, in de aanloop naar het midden van het decennium, zullen cruciaal zijn voor alle betrokkenen.