3 tips om te communiceren met verschillende persoonlijkheidstypes in je team

Effectief leiderschap vereist solide communicatie. Maar het is niet altijd even simpel, zeker niet als je verschillende persoonlijkheidstypes in je staff hebt.

Het kost tijd om mensen te begrijpen en te begrijpen hoe ze leren en zich ontwikkelen. Maar satisfied een beetje excess inspanning en aandacht kunt u uw leiderschaps- en communicatiestijl aanpassen aan de behoeften van uw team.

Hier deelt Kenia Stubblefield, een 11-jarige veteraan in retailmanagement en algemeen directeur van winkel Forth & Nomad, haar beproefde tips.

1. Vraag vooraf om het te begrijpen

Kenia richt zich op het uitzoeken hoe ze met teamleden moeten praten zodra ze aan de klus beginnen.

“Het is belangrijk voor mij dat ik achieved al mijn medewerkers om de tafel zit en begrijp waar ze heen gaan, waar ze vandaan komen en wat hun liefdestaal is”, zegt ze. “Hoe vinden ze het om aangesproken te worden? Er zijn een paar mensen die genieten van de fluffer woorden. Er zijn er een paar die willen dat ik het ze rechtstreeks geef. Het is dus cruciaal om te begrijpen wat ze willen en hoe ik daaraan kan voldoen.”

2. Pas uw methoden aan

Kenia zegt dat ze op de harde manier heeft geleerd dat verschillende mensen en persoonlijkheden verschillende communicatiemethoden nodig hebben.

“Het was van, oké. Ik communiceer fulfilled je, maar het resoneert niet. Dus misschien begrijp je dit soort communicatie niet. Laat me dit type proberen. En het was gewoon leren communiceren op verschillende niveaus. Niet iedereen is een fluffer, niet iedereen houdt van dingen die ideal zijn. Iedereen is anders.”

Dit zijn een paar goede bronnen die u kunnen helpen bij het identificeren van en effectief communiceren satisfied de verschillende soorten persoonlijkheden binnen uw eigen organisatie:

3. Suggestions krijgen

Succesvolle communicatie met wie dan ook vergt oefening en aanpassing. Als je verschillende methoden hebt uitgeprobeerd, vraag dan om responses around wat ze leuk vinden en hoe je kunt verbeteren.

“Feedback kunnen ontvangen en geven is belangrijk”, zegt Kenia. “Zo creëer je een team. Zo laat je je staff groeien. En zo term je een betere supervisor. Ik vraag consequent om feed-back. Ik moet nog zoveel groeien.”

Wil je het communicatiespel van je group verbeteren? Gebruik de alles-in-één Homebase-app om groepen en individuele teamleden berichten te sturen, om ploegfeedback te vragen en meer.