Selecteer een pagina

Zijn er tegenwoordig nog pennen nodig?

door | sep 11, 2023 | Finance

In een tijd waarin iedereen met een telefoon in de hand loopt en computers voor allerlei doeleinden gebruikt, lijkt het wel alsof pennen overbodig zijn geworden. Toch is dat niet het geval. Er zijn mensen die nog steeds liever met pen en papier werken dan digitaal. Vulpennen kopen is dan ook nog steeds populair, vooral onder een groep die de waarde van geschreven woorden op papier begrijpt. Het is niet alleen een manier om dingen op te schrijven maar ook een vorm van expressie. Met allerlei kleuren inkt en verschillende soorten pennen kun je jezelf op een unieke manier uitdrukken. Vulpengebruikers zweren vaak bij het gevoel van een pen die soepel over het papier glijdt.

Waarom de vulpen populair is

Vulpennen hebben een bepaalde charme die je niet vindt bij balpennen of potloden. Ze zijn stijlvol, elegant en bieden een unieke schrijfervaring. Het gebruik van een vulpen kan het handschrift verbeteren, omdat je meer controle hebt over de pen. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende soorten inkt te gebruiken, wat mensen de vrijheid geeft om zich op een creatieve manier uit te drukken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je zelfs in de wereld van luxe vulpennen duiken, waar pennen worden gemaakt van premium materialen zoals edelmetalen en zelfs edelstenen. Velen zien hun vulpen als een persoonlijk item dat met de tijd alleen maar mooier wordt.

Pennen en hun verdwijning

Ondanks de aanhoudende populariteit van vulpennen, zien we toch dat pennen in het algemeen uit het dagelijks leven verdwijnen. In deze tijd van digitale technologie is er vaak geen noodzaak meer om een pen te gebruiken. Veel scholen en bedrijven zijn overgestapt op laptops en tablets voor het maken van aantekeningen. Daarnaast heeft de komst van smartphones het makkelijker dan ooit gemaakt om snel iets te noteren in een digitale notitie-app. Dit is niet alleen sneller maar ook efficiënter, omdat je digitale aantekeningen gemakkelijk kunt delen en opslaan. Daardoor kan het voor sommigen overkomen alsof pennen hun relevantie hebben verloren.

Winstgevendheid van de industrie

Misschien lijkt het alsof pennen verdwijnen, de penindustrie is nog steeds winstgevend. Luxe vulpennen zijn bijzonder populair als cadeaus en als verzamelobjecten. Er zijn merken die pennen verkopen voor honderden, zo niet duizenden euro’s. Daarnaast zijn er speciale edities en limited editions die in waarde kunnen stijgen, waardoor ze vaak als investering interessant zijn. Vergeet ook niet de inkt en het speciale papier dat vaak wordt gekocht door vulpenliefhebbers. Vergeet daarnaast ook niet andere items zoalsnotitieboeken, agenda’s, bullet journals en ander schrijfwaar. Onder andere van het merk Leuchtturm1917 worden deze produten veel verkocht. Deze extra producten dragen bij aan de winstgevendheid van de industrie.

Tijdig pennen kopen

Voor de start van je eerste schooldag of werkweek is het een goed idee om tijdig pennen te kopen. Het maakt niet uit dat er veel digitaal gedaan wordt, een goede pen kan van pas komen. Niet alleen voor het maken van aantekeningen, maar ook voor het invullen van formulieren of zelfs voor een snelle schets. Het is iets dat vaak wordt vergeten, maar op het laatste moment een pen moeten kopen kan stressvol zijn. Het is dus beter om voorbereid te zijn.